Electronic Arts - EA-logo. (Foto: EA)
Electronic Arts har gjort betydelige kutt for å tilpasse seg den nye situasjonen i spillmarkedet. (Foto: EA)

Samtidig som spillgiganten Electronic Arts (EA) sier opp hele 10 % av staben og legger ned spillstudioer, satser de hardt på den nye avtalen med Disney, som sikrer selskapet enerett til lisensierte Star Wars-spill de kommende årene.

En enormt viktig avtale sett i sammenheng med de nye filmene i den populære science fiction-serien.

LES: Svenskene skal lage Star Wars-spill

– Å samarbeide med en av verdens fremste spillutviklere vil hjelpe oss å bringe en fantastisk portefølje av nye Star Wars-spill til fans i hele verden, sa Pleasants da samarbeidet ble annonsert tidligere i vår.

Satser stort i USA

Det svenske spillstudioet DICE, som ble kjøpt opp av utgiveren EA i 2004, har de siste årene utvidet kraftig og gått rett i strupen på Call of Duty-spillene med sin Battlefield-serie.

Nå åpner de også DICE LA, et eget spillstudio i Los Angeles med fokus på å lage Star Wars-spill.

Det er ventet at flere utviklere fra studioer som er lagt ned den siste tiden vil være på plass i de nye kontorene, blant annet fra Medal of Honor-utvikleren Danger Close. Hovedstudioene til erkekonkurrenten Activision Blizzard ligger også i den amerikanske vestkystbyen, valget av sted for DICE LA kan tyde på at EA posisjonerer seg ytterligere i kampen om de beste utviklerne.

«Battlefront 3» - neste spel ut? (Foto: Montasje: EA, og anonyme nettbrukarar)
«Battlefront 3» – neste spel ut? (Foto: Montasje: EA, og anonyme nettbrukarar)

– Det finnes mange talenter der borte som vi ønsker å ha en bit av. Det er ingen hemmelighet at våre hovedkonkurrenter er der, forteller DICE-sjef Karl Magnus Troedsson i et intervju med avisa Wall Street Journal.

Ønsker EA å ha nye Star Wars-spill klare til den første nye filmen kommer i 2015, har de dårlig tid. Store spillproduksjoner kan ta flere år å fullføre.

Troedsson fortalte at de håper å ha hele 60 utviklere på plass innen utgangen av året, men at det ikke er avgjort om spillene skal utvide historien fra filmene, eller om de skal fortelle om helt nye eventyr i Star Wars-universet.

Dermed er skjebnen til det kansellerte Star Wars 1313 fortsatt ikke avklart.

ANMELDELSE: Star Wars: The Complete Saga–Blu-ray – Stjerneklar stjernekrig!