Oppdatert 25/01-2013: Disney har bekreftet at J. J. Abrams er regissøren som skal lage den nye Star Wars-filmen.

— Å være en del av det neste kapittelet i Star Wars-sagaen, å samarbeide med Kathy Kennedy og denne fantastiske gruppen mennesker er en stor ære, sier Abrams i en pressemelding på StarWars.com.

— Jeg er kanskje mer takknemlig ovenfor George Lucas nå enn da jeg var ung.

Hvem skal regissere de nye Star Wars-filmene? Det spørsmålet har filmverdenen stilt seg etter at Disney la flere milliarder på bordet og kjøpte rettighetene til George Lucas’ livsverk i fjor.

Sent torsdag kveld siterer flere amerikanske nettsider kilder på at det er J. J. Abrams som har fått jobben.

Deadline.com sin kilde melder at avtalen med Abrams er klar. TheWrap.com, som var først ute med det foreløpig ubekreftede ryktet, skriver at produsent Kathleen Kennedy lenge har hatt sine øyne på mannen som også har blåst nytt liv inn i Star Trek-franchisen med en film i 2009, og en oppfølger som kommer senere i år.

Ovenfor TheHollywoodReporter.com forteller kilder at Abrams er i forhandlinger, men at han og Disney skal være nær en avtale.

Flere melder også at Ben Affleck var blant de som var høyt på listen over mulige kandidater. Matthew Vaughn, som vi tidligere har diskutert mye, har òg vært i samtaler og ønsket å ha Chloe Moretz i en sentral rolle – noe som kan implisere at Michael Arndts manus har en kvinnelig hovedrolle.

BILDEGALLERI: Se de klassiske Star Wars-plakatene her

Star Wars. (Foto: Lucasfilm)
Prinsesse Leia og roboten R2-D2 i en scene fra «Star Wars IV: Et nytt håp» (1977). (Foto: Lucasfilm)

Abrams står bak flere av de største science fiction- og action-suksessene i Hollywood de siste årene. I tillegg til Star Trek-filmene har jobbet med både Mission Impossible III og Super 8 – mens produksjonsselskapet hans har skapt serier som Fringe, Alias og Lost.

Selv har han uttalt av den første Star Wars-filmen fra 1977 inspirerte ham som barn til å bli filmskaper. Han inkluderte også en liten cameorolle til roboten R2-D2 i sin første Star Trek-film.

Tidligere har Abrams selv avkreftet at han har planer om å ta roret ved en av de nye Star Wars-filmene.

I desember uttalte han i et intervju med filmmagasinet Empire at samtaler hadde funnet sted, men at de ikke ført noen vei. Blant annet på grunn av mulige konflikter mellom de to store science fiction-filmseriene.

– Samtaler om jobben fant sted, men på grunn av min lojalitet til Star Trek og som fan av Star Wars, gav jeg beskjed om at jeg ikke ønsket å være involvert i prosjektet.