Det er alltid trist når elskede serier vi har fulgt med på over lengre tid tar slutt. Det som er enda mer sørgelig er imidlertid elskede serier som aldri tar slutt, men som fortsetter og fortsetter til man har gått lei av rollefigurene, manusforfatterne har gått tom for gode ideer og serien flyter ut i noe uforståelig skvip før den blir kansellert.

Vi har sett det før med serier som Heroes, Prison break og The X-Files, og ikke minst den verste av de alle – LOST, og nå er det fare for at det samme kan skje med The Walking Dead.

Josh Sapan, sjefen for AMC Networks, tror The Walking Dead kan gå i over ti sesonger. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Josh Sapan, sjefen for AMC Networks, tror The Walking Dead kan gå i over ti sesonger. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).

Den tredje sesongen av det postapokalyptiske zombiedramaet ble ferdig i mars, og produksjonen av fjerde sesong har begynt. Hvis Josh Sapan, sjefen for AMC Networks, får det som han vil trenger vi heller ikke å være redd for at serien skal slutte med det første.

Anmeldelse: The Walking Dead S03 – Et deilig stykke zombiedrama!

Under Barclays Global Technology, Media, and Telecommunications Conference denne uka sa Sapan at The Walking Dead har mange år igjen før serien må avsluttes, og at han drømmer om at serien fortsatt skal være på sendeplanen i 2022, det melder The Hollywood Reporter.

– Vi håper at zombiene lever for evig og at vi bare har begynt å finne ut hvordan den post-apokalyptiske verdenen er, og at vi sitter her under Braclays-konferansen i 2022 og diskuterer det faktum at The Walking Dead ikke er slutt, sa Sapan.

Kan gå i over ti sesonger

Hvor mange sesonger tror du The Walking Dead har i seg før vi begynner å heie på at sheriff Rick Grimes og gjengen hans bare skal dø og bli ferdige? Tåler serien å gå i over ti sesonger slik Josh Sapan ser for seg?

I motsetning til LOST der manusforfatterne ikke ante hvilken vei de skulle med handlingen, har The Walking Dead en fordel i at den er basert på tegneserieskaper Robert Kirkmans tegneserie med samme navn.

Les også: Intervju med «The Governor» – Han er en sadistisk og skadet person.

TV-serien, som ikke følger nøyaktig den samme historielinjen som tegneserien, har i skrivende stund 110 utgaver med handling, figurer og bakgrunnshistorie å hente inspirasjon fra. TV-serien er heller ikke i nærheten av å ta igjen tegneseriens lengste punkt på tidslinjen og AMC har derfor all mulighet til å la serien pågå til folk blir lei.

Spørsmålet er bare om dette er noe publikum ønsker, eller om The Walking Dead bør kjenne sin besøkelsestid og gi seg mens de overlevende enda klarer å holde zombiene på avstand.

Hva synes du? Si din mening om The Walking Dead og diskutér i kommentarfeltet!