Premieretallene til Man of Steel i helgen setter junirekord. Filmen tjente inn 125,1 millioner dollar, noe som tilsvarer over 715 millioner norske kroner.

Med helgens kinotall slår Man of Steel den forrige junivinneren, Toy Story 3, som hadde premiere i 2010, det melder NBC News.

Henry Cavill  i Immortals. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).
Henry Cavill i Immortals. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).

Filmen, regissert av Zack Snyder, fikk ikke bare høye tall på hjemmebane. Også internasjonalt nådde filmen til topps med hele 74,1 millioner dollar.

Denne gangen er det britiske Henry Cavill (Immortals) som spiller Clart Kent/Supermann/Kal El. Filmen om verdens mest kjente superhelt fokuserer mer på Kents oppvekst enn tidligere, og starter på planeten Krypton.

Amy Adams spiller Lois Lane og Michael Shannon har rollen som General Zod. Russell Crowe, Kevin Costner og Diane Lane er også å se i storfilmen.

Vårt mål var ikke å skape en tegneseriefigur, men en mer realistisk supermann

Realistisk supermann

– Vårt mål var ikke å skape en tegneseriefigur, men en mer realistisk supermann. En supermann som eksisterer i vår verden, forteller David S. Goyer, som har skrevet manuset.

Vi befinner oss i år 2012-2013. Dette er for å gjøre det så realistisk som overhode mulig. Scenene er spilt inn på steder hvor publikum kan kjenne seg igjen. Snyder mener dette gjør filmen mer intens og dyp enn de andre Superman-filmene.

Man of Steel er en film som ikke bare passer fansen, men en film for hele familien. Det er en god blanding av alt, sier presidenten for Warner Bros., Dan Fellman. Filmen er tidløs, intens og actionfylt.

Les også: – Det er ikkje ein «S», det er håpets symbol.

Teksten fortsetter under filmen
Se «behind the scenes»-film her

I ny drakt

Zack Snyder innrømmer i et intervju at drakten var det første de tenkte på. Denne gang er drakten mer moderne, grunnet realiteten i filmen. Undertøyet, som til nå har vært utenpå drakten, er droppet. – Kappen derimot, er noe av det viktigste. Vi ville gjenskape Supermanndrakten, men samtidig vise publikum den kjente stilen, sier Snyder.

Teksten fortsetter under filmen
Se traileren til Man of Steel her:

Warnes Bros. er i gang med en oppfølger av filmen, som i følge rykter kommer allerede i 2014, det melder The Wall Street Journal.

Filmen har premiere i Norge onsdag 19. juni.