Oppdatert 14. august 2013: Xbox One kommer ikke til Norge, Belgia, Danmark, Finland, Nederland, Russland, Sverige og Sveits før tidlig i 2014, meldte Xbox i en pressemelding.

Under Microsofts E3-presentasjon i kveld var det tydelig at selskapet prøvde å slette det dårlige inntrykket etter pressekonferansen i mai da de avduket den nye konsollen Xbox One.

Gameplay fra spill etter spill ble kastet mot oss i actionspekkede trailere, og ordene «eksklusivt til Xbox One» ble gjentatt en rekke ganger om spillene Ryse: Son of Rome, Quantum Break, Crimson Dragon, Dead Rising 3, Forza 5, Titanfall og et nytt Halo-spill.

Mot slutten av presentasjonen kunne Microsoft Studios-sjef Phil Spencer avsløre at Xbox One kommer på markedet i november i år. Prisen blir 499 euro på det europeiske markedet.

Den europeiske utsalgsprisen tilsvarer omtrent 3.800 kroner, men etter norske avgifter som moms og lignende kan dette bety en norsk pris opp mot 5000 kroner.

Les også: Microsoft viste storslagen mecha-kamp i «Titanfall».

Er prisen for stiv?

Med tanke på den massive kritikken Microsoft har fått når det gjelder bruktspillsalg og nettilkobling, er det lite trolig at spillere kommer til å være villige til å punge ut såpass for spillkonsollen.

Microsofts mål vil nok derfor være å selge inn de eksklusive titlene til konsollen så hardt som mulig, og også legge vekt på at Xbox One ikke bare skal være en spillkonsoll, men et mediesenter.

Les også: Microsoft svarer på kritikken.

– Microsoft Studios er forpliktet til å gjøre Xbox One til det beste stedet å spille spill, med flere titler under utvikling og flere kommende eksklusive titler enn noen gang tidligere i Xbox sin historie, sa Phil Spencer under presentasjonen i kveld.

– Med utrolige spill som Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome, Dead Rising 3, Halo Xbox One, Kinect Sports Rivals, Project Spark og Quantum Break, vil Xbox fortsette å lede bransjen med de mest eksklusive nyhetene, nye IP- og blockbuster-franchiser som vil begeistre spillere i det kommende tiåret og videre fremover i tid, uttalte han.

Så blir det spennende å se om de Xbox One-eksklusive spilltitlene er nok til at spillere velger å kjøpe den nye konsollen.

LES: Alt om E3 2013!

Synes du Xbox One blir for dyr? Si din mening i kommentarfeltet