Hollywoods motvilje til å satse på nye prosjekter, originale ideer, og uetablerte franchiser, ser ikke ut til å ta slutt med det første. Allerede i 2011 spådde P3s Martin Aas at bunnpunktet ikke var nådd.

– Jeg har lenge slitt med å finne et ord for det motsatte av kreativitet,
men nå vet jeg det; Hollywood!

Les mer i artikkelen: «2012: Året kreativiteten dør»

Disney har ifølge The Hollywood Reporter satt i gang manusarbeidet for en ny film om jungelgutten Mowgli, en ny start for en av Disneys mest kjente merkevarer. I tillegg til den originale animasjonsfilmen fra 1967 har Disney allerede produsert flere animerte oppfølgere og en ikke-animert spillefilm fra 1994 med Jason Scott Lee i hovedrollen.

Jungelboken (1994). (Foto: Disney)
Jungelboken fra (1994) ble en kritiker- og publikumssuksess, men fikk aldri en oppfølger. (Foto: Disney)

Justin Marks har fått oppdraget med å tilpasse den klassiske fortellingen om Mowgli til et moderne publikum. Unggutten blir oppdratt av ulver i den indiske jungelen etter han kommer bort fra foreldrene sine, der møter han også bjørnen Baloo og panteren Bagheera. Tigeren Shere Khan er skurken med onde planer for

Manusforfatteren Marks er lite kjent i Hollywood og har kun kalkunfilmen Street Fighter: The Legend of Chun-Li på CV-en.

Tidligere har Filmpolitiet meldt at Marks også har jobbet med et manus til filmatiseringen av det genierklærte spillet Shadow of the Colossus, uten at det prosjektet har båret frukt enda.

LES: Kritikerrost spel nærmar seg filmatisering

Sterk trend i Hollywood

Ettersom verkene til Kipling er offentlig tilgjengelig og ikke lenger beskyttet av opphavsrett på grunn av alderen, jobber også filmstudioet Warner Bros. med en egen adapsjon. Steve Kloves, som har skrevet flere av de første manusene til Harry Potter-filmene, har fått oppdraget med å få Mowglis eventyr inn i én spillefilm.

Disney vil intensivere produksjonen av nye filmer basert på gamle (og sikre) klassikere; Alice i Eventyrland ble en stor kassasuksess i 2010, en spillefilm basert på Skjønnheten og Udyret er på vei, mens innspillingen av en ny film basert på Tornerose (regissert av Kenneth Branagh) ventes å starte i høst.

Jungelbok-prosjektet er i startgropen og det er ikke kjent hvem som vil regissere filmen.