Artikkelen inneholder spoilers!

Regissør Neil Marshall har igjen fått ansvar for en episode av fantasydramaet Game of Thrones. Marshall, som hadde regi på episode 9 i sesong 2, kommer tilbake til serien for å regissere den voldsomme sesongfinalen i neste sesong, det melder Empire Online.

Anmeldelse: Game of Thrones, sesong 6: – Det blir ikke bedre enn dette.

«Blackwater», den forrige episoden Marshall hadde regi på, er den nest siste episoden i sesong 2, der Kong Stannis angriper King’s Landing for senere å bli knust av Tywin Lannister og Loras Tyrell sine styrker, i det som er kjent som «Battle of Blackwater Bay».

Vi får se mer av Ciaran Hinds som Mance Rayder i sesong 4 av Game of Thrones. (Foto: Helen Sloan, HBO).
Vi får se mer av Ciaran Hinds som Mance Rayder i sesong 4 av Game of Thrones. (Foto: Helen Sloan, HBO).

Episoden ga oss det største slaget som er vist i Game of Thrones så langt, og det er dermed ingen overraskelse at serieskapere David Benioff og B. B. Weiss vil ha Neil Marshall ombord på ny.

Ifølge Empire Online er det nemlig det store slaget mellom The Night’s Watch og wildling-hæren ledet av Manca Rayder, som skal avslutte den fjerde sesongen.

Gjør seg godt på TV

Det blir interessant å se hvordan Neil Marshall orkestrerer «The Battle of Castle Black» på TV-skjermen. Med horder av villmenn som angriper fra forskjellige fronter, olje og brann, og kjemper ridende på mammuter, så er dette et storslagent og voldsomt slag som kommer til å bli spennende å se.

Siden rollefiguren Donal Noye, som spiller en stor rolle i slaget i boka, ikke er med i TV-serien, kan vi nok forvente noen forandringer i hvordan slaget utspiller seg.

Likevel vil nok utfallet av slaget være det samme: Mance Rayder blir etterhvert tatt til fange og Jon Snow blir valgt som Commander of the Nigh’s Watch.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det blir ekstra spennende å se hva som skjer med Joffrey og Tywin i fjerde sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO).
Det blir ekstra spennende å se hva som skjer med Joffrey og Tywin i fjerde sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO).

Dette skjer i sesong fire

Den fjerde sesongen skal ta for seg resten av handlingen fra A Storm of Swords, den tredje boken i forfatter George R. R. Martins A Song of Ice and Fire, som også sesong tre var basert på. Utifra hva som var med i den forrige sesongen kan vi si at det kommer til å være stort fokus på Tyrion og maktspillet på King’s Landing denne sesongen, i tillegg til det som utspiller seg i det kalde nord.

Ettersom A Storm of Swords er den boka i A Song of Ice and Fire som har tatt knekken på flest av de ledende rollefigurene så langt, vil også fjerde sesong gjøre seg av med en del figurer.

Les også: – Fuck you HBO! Game of Thrones-episode skapte seerstorm.

Riktignok ikke så mange samtidig slik vi så i «The Red Wedding» i sesong tre, men de fleste som har lest bøkene ser nok frem til det andre bryllupet i serien som fører død med seg, og ikke minst hvordan det går med vår kjære favorittdverg i tiden etter bryllupet.

Gjennom flere episoder i sesonge tre der Tywin Lannister viste hvor mye han forakter sønnen Tyrion, har serien bygd opp mot det som nå kommer til å skje, og det blir svært spennende å se hvordan Peter Dinklage vil spille ut Tyrions oppgjør med sin far.

Jaime, Sansa og Daenerys vil også få tid på TV-skjermen, men det blir spennende å se hvor mye vi vil få se av Arya. Store deler av historielinjen hennes fra A Storm of Swords utspilte seg i sesong tre og det er mulig at manusforfatterne henter noe fra neste bok i serien A Feast For Crows.

Hva gleder du deg mest til å se i sesong fire av Game of Thrones? Si din mening i kommentarfeltet!