Artikkelen inneholder spoilers: Natt til mandag norsk tid ble den niende episoden av tredje sesong av Game of Thrones vist i USA, og i går ble den tilgjengelig her til lands.

Episoden «The Rains of Castamere» har satt sinnene i kok blant TV-seerne, og i går eksploderte Internett med reaksjonsvideoer på episoden og hatmeldinger mot HBO og forfatter George R. R. Martin.

I episoden utspiller det seg en scene som leserne av A Song of Ice and Fire, bokserien TV-serien er basert på, har sett frem til lenge. Ikke fordi den er hyggelig å se på, men fordi den er så sjokkerende.

Stakars Tania Cheema er en av Game of Thrones-seerne som mildt sagt ble overrasket over vendingen serien tok i den nyeste episoden. Cheema har imidlertid tydeligvis ikke fått med seg at Game of Thrones er basert på en bokserie og at det dermed er forfatter George R. R. Martin hun må rette sitt hat mot.

Den illsinte Twitter-brukeren er bare én blant hundrevis som øste ut sitt hat på Twitter i går, og på Twitter-profilen @RedWeddingTears finner du en samling over en rekke twittermeldinger fra folk som ble lei seg, frustrerte, såra og forbanna over gårsdagens episode. Dette er ganske så morsom lesning!

Hvis du ikke har sett episoden enda må du slutte å lese nå!


Michelle Fairley som Catelyn Stark i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Michelle Fairley som Catelyn Stark i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Scenen leserne har ventet på

Scenen som har skapt så mye oppstyr får halshuggingen av Ned Stark i første sesong til å virke som en episode av barne-TV i forhold, og viser hvor kompromissløs og rå forfatteren George R. R. Martin er.

I serien har vi tidligere sett at Robb Stark fornærmet Lord Walder Frey på det groveste da han brøt sitt løfte om å gifte seg med en av døtrene hans og isteden giftet seg med den vakre Talisa of Volantis. For å gjøre opp for Robbs svik, og forsones med Lord frey slik at han vil hjelpe dem i krigen mot Lannister-klanen, går Catelyn Starks bror Edmure Tully senere med på å inngå ekteskap med en av døtrene til Frey.

Bryllupet blir imidlertid noe helt annet enn det Stark-familien hadde tenkt når den forsmådde Lord Frey får sin hevn og slakter dem ned i det som blir kalt “The Red Wedding”.

Robb og hans bannermenn, Catelyn og den gravide Talisa – alle ble brutalt drept innen episoden var omme, og tilbake satt sjokkerte TV-seere, som ikke kunne tro det de nettopp hadde sett.

Lesere som visste hva som kom har selvfølgelig klart å fange reaksjoner fra uvitende seere på film, og det ligger nå et drøss av reaksjonsvideoer ute på nett. Heldigvis er noen av disse satt sammen til et par herlige videoer med de beste reaksjonene. Se og le!

What the fuck is happening?!

Hitler reagerte selvfølgelig også på det grusomme som hadde skjedd:

Men den beste rekasjonsvideoen av dem alle var klippet Maisie Williams, som spiller Arya Stark, la ut på Vine:

Hva synes du om Game of Thrones og The Red Wedding? Hater du George R. R. Martin nå? Si din mening her!

Advarsel: Kommentarfeltet vil inneholde spoilers!

Readers vs non-readers