PÅ KINO 26. APRIL 2024: Med mindre man er en sur gammel fis, er det vanskelig å ikke la seg more av «The Fall Guy».

Dette er en upretensiøs actionkomedie uten andre hensikter enn å være et utstillingsvindu for Hollywoods ukjente helter.

ANMELDELSE: «Challengers» er en sexy film med mange baller i lufta

Regissør og tidligere stuntmann David Leitch («Atomic Blonde», «Deadpool 2», «Hobbs & Shaw», «Bullet Train») har nemlig laget en kjærlig hyllest til alle stuntfolka som risikerer liv og lemmer for vår skyld.

Ingen vil mistenke denne filmen for å ha sofistikerte ambisjoner, men den fyller i det minste underholdningskvota.

GAMLE FLAMMER: Colt (Ryan Gosling) gjenforenes med Jody (Emily Blunt) i «The Fall Guy». Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Det morsomme samspillet mellom Ryan Gosling og Emily Blunt er som en sjarmerende bris gjennom en historie som er tynnere enn pappen i popkorn-boksen din.

Men hva trenger man egentlig fra en actionkomedie? Har filmen action? I bøtter og spann. Har den komikk?

ANMELDELSE: «Civil War» er en god film, men ofrer et meningsfullt budskap

I høyeste grad, riktignok av den litt for opplagte varianten, men «The Fall Guy» legger bekymringsløst ut på et uforpliktende eventyr med et selvsikkert glis.

Må finne forsvunnet stjerne

Filmen er løst basert på Glen A. Larson-serien «The Fall Guy» (1981-1986) med Lee Majors i hovedrollen.

Nå er det Ryan Gosling som spiller Colt Seavers, en dreven stuntmann som settes ut av spill etter et feilslått stunt for stjerna Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson).

Ett år senere blir Colt plutselig oppringt av produsenten Gail (Hannah Waddingham). Hun inviterer ham til et filmsett i Australia for å finne Ryder, som er sporløst forsvunnet.

Seavers har slett ikke lyst, men overtales når han hører hvem som er filmens debuterende regissør, nemlig hans gamle flamme Jody Moreno (Emily Blunt), som han mistet kontakten med etter ulykken.

ANMELDELSE: Spørsmålene hoper seg opp i Hirokazu Kore-edas «Monster»

Nå øyner han sjansen til å gjenforenes med henne, men jakten på Ryder fører ham samtidig inn i en rekke farlige omstendigheter i Sydney.

Forrykende kjemi

KISS-låta «I Was Made For Loving You» og en heftig actionmontasje setter umiddelbart tonen for en film som aldri gir seg ut for å være annet enn leken lettvekterunderholdning.

«The Fall Guy» er et annet uttrykk for stuntperson, men kan også bety syndebukk, noe Drew Pearces manus utnytter. Man kan imidlertid ikke forvente seg en nyansert og mangefasettert historie med skarpe observasjoner av menneskets tilstand.

VIRKELIG STUNT: Colt (Ryan Gosling) kommer i farlige omstendigheter i «The Fall Guy». Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Her handler det først og fremst om to ting, nemlig spektakulære stunts (som filmen har fryktelig mange av) og den forrykende kjemien mellom Ryan Gosling og Emily Blunt.

ANMELDELSE: «Back to Black» er som å se Amy Winehouse på ekte

Den er sterk nok til å holde på publikums entusiasme gjennom de mest tullete situasjoner, og gir «The Fall Guy» et menneskelig aspekt som omsettes til pur kinoglede.

Dette er åpenbart en terningkast 4-film, men føles som en femmer. Den vil aldri vinne noen Oscar-priser, men stiller det betimelige spørsmålet om hvorfor stuntfolk ikke engang har en egen kategori å bli nominert til. Den tiden er for lengst inne!

Om FILMEN

The Fall Guy
  • The Fall Guy
  • Slippdato: 26.04.2024
  • Regi: David Leitch
  • Utgiver: United International Pictures
  • Originaltittel: The Fall Guy
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Action, Komedie