Nå er det klart hvilke amerikanske skuespillere som skal være med i Tommy Wirkolas oppfølger Død snø 2. Ifølge Variety dreier det seg om Martin Starr, Ingrid Haas og Jocelyn Deboer.

Martin Starr har hatt roller i både Knocked Up, Superbad og Adventureland, men er kanskje best kjent fra tv-serien Freaks and geeks. Ingrid Haas har vi sett i Scott Pilgrim vs The World, mens Jocelyn Deboer er et forholdsvis ubeskrevet blad.

Ingrid Haas (t.v) og Jocelyn Deboer (t.h.) er blant de nye ansiktene i «Død Snø 2».
Ingrid Haas (t.v) og Jocelyn Deboer (t.h.) er blant de nye ansiktene i «Død Snø 2».

De skal spille medlemmer av en Zombie Squad fra USA, som er eksperter på å bekjempe de levende døde. I Død snø 2 må de hjelpe Martin (Vegar Hoel) i kampen mot Oberst Herzog (Ørjan Gamst) og hans hær av nazi-zombier.

Les også: – Jeg gleder meg til å utvide «Død Snø»-verdenen

– Utrolig glad for casten!

Stig Frode Henriksen spiller en slektning av figuren han gestaltet i den første Død snø, og har også skrevet manuset sammen med regissør Tommy Wirkola og skuespillerkollega Vegar Hoel. Han synes det er gøy at han nå får spille mot Martin Starr i oppfølgeren.

– Jeg synes det er ekstra kult fordi jeg er så utrolig stor fan av serien Freaks and geeks, og da særlig av Starrs karakter, en morsom og rørende figur med hjerte. Han var absolutt den første jeg tenkte på som lederen av zombiesquaden. Han er en fantastisk skuespiller, og det er også Ingrid og Jocelyn. Jeg er utrolig glad for den casten vi har i filmen, sier Henriksen.

Skuespiller og manusforfatter Stig Frode Henriksen. (Foto: Tore Meek / Scanpix)
Skuespiller og manusforfatter Stig Frode Henriksen. (Foto: Tore Meek / Scanpix)

– En kjempeblanding av norske og amerikanske veldig gode folk, sier Henriksen.

Se videointervju med Wirkola: – Det er ingen grunn til at norske skuespillere ikke skal kunne brukes!

– Mye løping i myr

Innspillingen av Død snø 2 er nå i full gang på Island, som er «stand-in» for Alta og Nord-Norge på grunn av bedre finansielle vilkår for filmproduksjoner der. Henriksen kan melde at det for tiden er full action på settet.

– I forrige uke var det mye løping i myr, med eksplosjoner rundt oss og zombier bak oss, i tillegg til litt avslapping i iskaldt myr- og gjørmevann, sier Stig Frode Henriksen, om også kan fortelle at de denne uka skal filme flere politiscener, og etablere nye, spennende og morsomme zombier.

Død snø 2 får premiere vinteren 2014.