Funcom, det norske spillselskapet, har ikke hatt suksess med sine siste spillutgivelser. De gikk på en stor smell med MMO-spillet Age of Conan i 2008 og da The Secret World ikke solgte som forventet ble halvparten av de ansatte i selskapet permittert og Martin Bruusgaard, sjefsdesigneren bak spillet, sluttet i Funcom.

Da det i juni 2012 ble klart at det norske selskapet skulle lage et MMO-spill for LEGO ble vi svært spente på hva selskapet ville finne på. LEGOs forrige MMO-spill Lego Universe, fikk aldri noen stor oppslutning og spillets servere ble lagt ned i starten av 2012.

I over et år har vi ikke hørt et tyst fra Funcom om hvordan deres LEGO-spill kommer til å være, men nå har de endelig lettet på sløret.

LEGO Minifigures Online er navnet på MMO-spillet (et spill der tusenvis av spillere spiller sammen over nett) som lanseres til PC, browser og iOS- og Android-nettbrett i andre kvartal av 2014. Spillet sentrerer seg rundt å samle på minifigurer fra LEGOs Minifigure-kolleksjon og alle spillerne på de forskjellige plattformene kan spille sammen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er omlag hundre figurer å samle på i LEGO Minifigures Online. (Foto: Funcom).
Det er omlag hundre figurer å samle på i LEGO Minifigures Online. (Foto: Funcom).

Free-to-play

Under Gamescom-messa i Köln i midten av august fikk Filmpolitiet en presentasjon av det nye spillet og utifra stemningen blant Funcoms utsendte var ikke preget av nedgang, men av pågangsmot. Det virker det som om de virkelig har troen på sitt eget spill, og etter det vi fikk se har vi i Filmpolitiet fått troen også.

Vi fikk snakke med Lawrence Poe, produsenten for LEGO Minifigures Online, som fortalte at LEGO Minifigures Online er et free-to-play-spill mynta på den yngre garde. Free-to-play, der spillprodusentene ikke tar seg betalt for selve spillet, men for tjenester og ting inne i spillet, har blitt svært populært i spillbransjen de siste årene og nå slenger altså Funcom seg på trenden.

Lego Minifigures Online er et action-eventyr-spill som handler om å samle på minifigurer mens du utforsker kule verdener mens du slåss mot superartige monstre. Og det handler om å gjøre det sammen med vennene dine, forteller Poe.

Se hele intervjuet med Poe i videoen øverst i artikkelen!

Han ville ikke komme med noen detaljer rundt free-to-play-modellen, men avslørte at spillerne vil kunne kjøpe minifigurer fra LEGO som kommer med en kode som gjør at du vil få figuren i spillet. Det vil imidlertid også være mulig å få tak i alle minifigurene i spillet helt gratis.

– Det er mange forskjellige måter å få minifigurer på, du kan bekjempe bosser, finne dem i skattekister, eller få dem ved å oppnå visse mål og fullføre oppdrag, forklarer han.

Spillet vil ha omlag hundre minifigurer tilgjengelig ved lansering, men Funcom og LEGO vil jevnlig komme med nye. Hver figur samler erfaringspoeng underveis i spillet og kan klatre opp 10 nivåer. De ulike figurene har også ulike egenskaper som passer til forskjellige situasjoner i spillet.

Les også: Alt fra Gamescom 2013

Artikkelen fortsetter under bildet.

Du dirigerer figuren din rundt i spillverdenen fra fugleperspektiv. (Foto: Funcom).
Du dirigerer figuren din rundt i spillverdenen fra fugleperspektiv. (Foto: Funcom).

En fin spillverden

Under Funcoms presentasjon på Gamescom fikk vi ta en titt på en tidlig beta-versjon av spillet, men vi fikk ikke spille selv. Du klikker rundt omkring på skjermen for å dirigere spillfiguren rundt i verdenen og du ser alt fra fugleperspektiv, ikke ulikt slik vi er vant med fra Diablo.

Anmeldelse: Diablo 3 – Himmelsk avslutning på en helvetes spillserie

Spillet kommer til å ha forskjellige verdener å boltre seg i, vi fikk se bilder fra tre av dem, en piratverden, en romverden og en mytologisk verden. Spillverdenen virket fargerik og flott, mens grafikken ligner det vi har sett i de andre spillene i LEGO-franchisen.

Det vil være såkalte dungeons i spillet, der man samarbeider med toppen fire spillere for å bekjempe en boss, hvor vanskelighetsgraden eskalerer jo flere dere er i gruppen.

Oppfordrer foreldre til å spille med barna

Under Funcoms demonstrasjon var det to personer som spilte sammen og spillerne fikk ned fiendene veldig fort. Derfor kan man kanskje spørre seg om spillet er for enkelt, men da er det viktig å huske på at målgruppen for spillet er barn og foreldrene deres.

– Målgruppen er LEGO-fans fra syv år og oppover, men vårt sekundære publikum er foreldrene. Vi har prøvd å gjøre spillet enkelt nok å komme inn i for våre yngste spillere, men også med nok dybde til at foreldrene vil ha glede av å spille det også, sier Lawrence Poe.

Målet vårt er at foreldrene skal spille spillet sammen med barna sine.

Poe håper at barn i alle aldre kommer til å få det morsomt med spillet, og det er vi i Filmpolitiet ganske så sikre på at de kommer til å få. Utifra det lille vi har sett av spillet har vi troen på at Funcom kommer til å lykkes denne gangen.

Barn og tenåringer er en sterk og voksende målgruppe som bruker mye tid på spilling på nett og nettbrett og Funcom gjør nok lurt i å sikte seg inn på denne målgruppen istedenfor å konkurrere mot spill som World of Warcraft om de eldre og mer erfarne spillerne.

Alle som en eller annen gang i livet enten har samlet på POG, klistremerker eller fotballkort vet hvor opphengt barn kan bli i slike leker. Med LEGO Minifigures i ryggen kan det derfor tenkes at Funcom har skutt gullfuglen med LEGO Minifigures Online.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Medusa er en av bossene i LEGO Minifigures Online. (Foto: Funcom).
Medusa er en av bossene i LEGO Minifigures Online. (Foto: Funcom).

– Ikke et byggespill

Vårt største spørsmål i forkant av Funcoms demonstrasjon var om det ville være mulig å bygge ting i spillet. Skulle vi få en blanding av World of Warcraft og Minecraft?

Svaret på det er nei. Det vil ikke bli mulig å bygge ting fra bunnen av i LEGO Minifigures Online.

Dette er ikke et spill om bygging, dette er et action-eventyr-spill, sier Poe.

Å lage et spill der du kan bygge ting fra bunnen av ville vært en mye større oppgave enn det Funcom var forberedt på å gjøre, men siden bygging er det viktigste med LEGO ønsket de likevel å ha elementer av dette i spillet.

– Bygging er en viktig del av spillet og kan for eksempel hjelpe deg å bekjempe bosser. Hvis du slåss mot Medusa vil du kanskje bygge et stort speil som kan reflektere laserangrepet hennes, men du kan også bygge broer, eller kanontårn som kan hjelpe deg i pvp, forteller Poe.

Byggingen han sikter til her er kun mulig når delene for det du skal bygge ligger klart i spillverdenen og det er gjort ved ett enkelt tastetrykk. Simplere enn vi hadde håpet, men likevel noe vi tror kommer til å slå an.

Tror du LEGO Minifigures Online kommer til å slå an? Si din mening i kommentarfeltet!