World War Z. (Foto: United International Pictures)
«World War Z» har så langt dratt inn over 200 millioner dollar på det amerikanske markedet, og over 300 millioner dollar internasjonalt. Det dekker regningen på rundt 190 millioner dollar med god margin. (Foto: United International Pictures)

– Vi snakker så absolutt om det, fortalte Brad Pitt i et intervju med bransjebladet Variety på spørsmål om arbeidet med en oppfølger til world War Z var i gang. Filmen overrasket mange ved å dra inn over en halv milliard dollar på verdensbasis, på tross av en svært trøblete innspillingsperiode.

Basert på en bok av Max Brooks fra 2006 forteller filmen historien om hvordan en FN-agent forsøker å oppdage opphavet til en epidemi som setter store deler av verdenssamfunnet ut av spill.

Mange av ideene på bordet for film nummer to er hentet fra tiden som ble brukt på å utvikling, Pitt har selv vært tett involvert i produksjonen av den første filmen.

– Vi har så mange ideer og så mye informasjon, jeg tror vi har mye å hente fra forarbeidet [til den første filmen].

ANMELDELSE: World War Z – blockbuster uten dødpunkter

Måtte spille inn slutten på nytt

En av studiosjefene hos Paramount som var til stede på tidlige visninger av filmen fortalte i et tidligere intervju til magasinet Vanity Fair om øyeblikket da alle forstod at noe måtte gjøres: – Wow. Slutten på filmen vår fungerer ikke.

Flere manusforfattere ble hentet inn for å redde filmen etter den opprinnelige innspillingsperioden var over. Det viste seg at filmens avslutning ikke holdt et godt nok nivå, men med ny manusforfatter og flere nye uker på filmsettet ble filmen sluppet på kino et halv år etter planen. Prisen var også krøpet opp fra rundt 125 millioner dollar til godt over 200 millioner dollar.

Arbeidet med et nytt manus er så vidt i gang, men Pitt bekrefter at han er interessert i å spille i en ny film.

– Vi må vente og se hvordan manus blir, men ja, jeg vil gjerne gjøre det en gang til.

Det samme sier Mireille Enos, som spilte rollen som Pitts kone i filmen, og dermed ser det ut til at Paramount-sjefen Rob Moore får ønsket om å gjøre filmen til en filmserie oppfylt.

Hva syns du om «World War Z»? Legg inn dine synspunkter under videoanmeldelsen.

 

LES OGSÅ: Hollywood kutter seg vei inn i Kina