Den norske eventyrfilmen Gåten Ragnarok fekk si verdspremiere på sjangerfilmfestivalen Fantastic Fest i helga. Mottakinga har vore god på festivalen, blant anna frå skrekknettstaden Twitchfilm – som tidlegare har lovprisa Hellfjord og Trolljegeren.

– Eit morosamt familieeventyr, med norsk velkommen stil – noko sjølv ikkje Indiana Jones hadde fått til i sin beste alder, utan store mengder krangling, skriv Twitch.

Nerdenettstaden Aint it Cool News omtaler den òg i positive ordelag, som ein monsterfilm for familien som «verken snakkar ned til born eller frir direkte til dei, godt nytt for dei vaksne i salen».

Filmen handlar om arkeologen Sigurd som har via livet sitt til å finne ut hemmelegheitene rundt Osebergskipet – Noregshistorias best bevarte vikingfunn. Saman med to kollegaer og sine to born reiser han til Finnmark for å undersøkje ein runestein som kan vere svaret på heile mysteriet.

Distribusjon i USA er ved Magnolia Pictures, som dei siste åra òg har henta over Trolljegeren og Hodejegerne til det amerikanske kontinentet.

Intervju med «Iron Sky»-regissør: – Skandinavia er sjangerfilmens redning

Produksjonsselskapet Fantefilm omtalar den som «Noregs første action-adventurefilm», og produsent Martin Sundland trekk fram Spielberg-filmar som Indiana Jones og Jurassic Park som inspirasjon. Hovudrolleinnehaver Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki) er glad for den fine mottakinga den har fått til no.

– Dette er ein sjanger amerikanarane sjølv har funne opp, så det er jo ekstra hyggeleg at dei likar den!

Filmbonanza besøkte settet på filmen i fjor, for å snakke med regissør Mikkel Sandemose om innspillinga, og inspirasjonen frå Spielberg sine filmar.

Gåten Ragnarok kjem på kino her til lands den 4. oktober.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.