Oppdatert 05/11-2013: To uker etter Bruce Campbell ble sitert på at filmen Army of Darkness 2 var på vei, har han gått ut og dementert nyheten som først ble rapportert av nettstedet Comicbook.com. I følge Slashfilm.com forteller Campbell nå at på tross hans «noen ganger tilfeldige kommentarer», så er ikke filmen en realitet før produksjonsselskapet bekrefter nyheten, en slippdato er på plass eller en innspillingsstart er avklart.

– Det er kun internett-bullshit, med ingen rot i virkeligheten. Slike tilfeldige kommentarer kan ramle ut av min og Sam Raimis munn, og vips så tror alle vi lager en oppfølger.

Med en slikt kraftkommentar er det ikke et poeng å slå opp telt uten for billettluka helt enda.


Opprinnelig artikkel, publisert 21/10-2013:

– Den siste filmen kom for 22 år siden, jeg har ikke stresset med det. Sam Raimi er litt for opptatt med å regissere de største filmene i Hollywood. Jeg pleide å være opptatt. Nå er jeg ikke det. Der for er jeg her.

Under en paneldebatt på Wizard World Nashville Comic Con bekreftet kultskuespilleren Bruce Campbell at en oppfølger til Army of Darkness (1992) er på vei, det melder nettstedet Comicbook.com.

Campbell har en helt spesiell posisjon i amerikansk filmbransje som den mest kjente skuespilleren som aldri slo stort gjennom.

Etter at han og regissørvennen Sam Raimi (som senere har regissert hele tre Spiderman-filmer) debuterte med skrekkfilmen Evil Dead i 1981 – kom først en oppfølger i 1987 som beveget seg i retningen av en skrekkkomedie, før den tredje Evil Dead-filmen snudde opp ned på alt. Borte var de klassiske slasher- og horror-elementene. Tilbake var en helsprø fortelling om Ash (Campbell) som har blitt transportert tilbake til middelalderen. Og hva gjør en 1990-talls mann med motorsag og hagle i kampen mot riddere? Han eier hardt.

Campbell til fansen: – Jeg vet dere er forbanna!

Fikk kultstatus

Army of Darkness – eller Evil Dead 3 som den også er kjent som – hadde aldri et stort markedsføringsaparat i ryggen, og ble aldri en stor suksess. Men over tid fikk den et lojalt og stort publikum, som opphøyet både filmen og Bruce Campbell til kultstatus.

I mars, i forbindelse med lanseringen av nyinnspillingen av den første Evil Dead-filmen, hintet Raimi sterkt om at neste film ville være en oppfølger til kultklassikeren. Campbell var også ute og fortalte at han kunne tenke seg å spille en eldre versjon av Ash. Etter det ble det stille, frem til nå.

Og da en tilhenger i salen fortalte at mange venter på en ny film, og lurte på om det i det hele tatt ville skje, tok Campbell bladet fra munnen.

– Ok, svaret er ja.

Han diskuterte også hvordan en middelaldrende Ash ville klart seg i kampen mot overnaturlige vesener, som zombier og magiske skjeletter.

– Ash måtte kanskje stoppe jakten for å få tilbake pusten. Kanskje vi kunne gjort det. Det ville vært spennende. Slå de med en stokk, ha et falskt hjerteinfarkt for å distrahere en zombie. Jeg liker det.

Filmpolitiet liker Army of Darkness – og at det kommer en oppfølger.

VIDEOANMELDELSE: Drag me to hell – motbydelig morsomt

Hvilken scene fra filmen er din favoritt? Legg inn ditt forslag under filmklippet.