Jo Nesbøs neste bok Blood on Snow er en roman skrevet av den fiktive forfatteren Tom Johansen, som ble til da Jo Nesbø skrev en roman om figuren, for deretter å bli så engasjert at han faktisk ville skrive bøkene til figuren.

Forvirret? Det er lett å forstå, så la oss for enkelhetens skyld kalle Tom Johansen for Jo Nesbøs nye pseudonym — poenget er at Warner Brothers vil lage film av Blood on Snow, og Leonardo DiCaprio vil produsere og kanskje også spille i den.

Mandag kveld meldte nettstedet Deadline at Warner Brothers og Leonardo DiCaprio er i ferd med å spikre en avtale om filmrettighetene til boka.

Filmen skal produseres av DiCaprio og Jennifer Davisson Killoran, hans partner i produksjonsselskapet Appian Way, og Kevin McCormick fra Langley Park Productions. Ifølge Deadline skal avtalen ha blitt rimelig dyr — et sted mellom 500.000 og 2 millioner dollar.

Roman om romanforfatteren

Blood on Snow handler om en leiemorder som får i oppdrag å drepe kona til sjefen og får problemer når han forelsker seg i offeret. Ifølge Deadline har romanen lansering til våren, etterfulgt av oppfølgeren Blood on Snow 2: More Blood året etter.

Deretter skal Jo Nesbø lansere romanen The Kidnapping, der forfatteren Tom Johansen blir bortført — ja, vi sa jo at forfatteren er en fiktiv figur!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jo Nesbø. (Foto: Aleksander Andersen / Scanpix)
Jo Nesbø. (Foto: Aleksander Andersen / Scanpix)

Travle tider for Nesbø

Jo Nesbø har mange jern i ilden i Hollywood for tiden. Warner Brothers har allerede kjøpt opp rettighetene til og skal lage film av Nesbøs kommende roman Sønner, som også skal produseres av Langley Parks Kevin McCormick.

Det ble også stor ståhei i 2011 da Martin Scorsese uttalte at filmatiseringen av Nesbøs bestselger Snømannen var et av hans kommende prosjekter.

Senere har imidlertid stjerneregissøren vært for travel for å begynne på prosjektet, og det er nå usikkert om det er Scorsese som ender opp i registolen på Snømannen til slutt.

Les også: Dårlige utsikter for «Snømannen»-filmatisering