Tommy Wirkola i Filmbonanza 29.11.2012. (Foto: NRK)
Tommy Wirkola i Filmbonanza i 2012. (Foto: NRK)

Svenske Noomi Rapace, kjent for sin rolle som Lisbeth Salander i Millennium-trilogien og hovedrollen i Ridley Scotts Prometheus, har slått seg sammen med norske Tommy Wirkola for sitt neste Hollywood-prosjekt.

Mandag kveld, norsk tid, meldte nettstedet Deadline at Rapace har fått hovedrollen i What Happened To Monday, som Wirkola har regi på.

What Happened To Monday er en science fiction-film satt i en nær fremtid. Rapace skal spille rollene som syvlinger som kjemper for å holde seg skjult i en overbefolket verden, hvor det er strengt forbudt å ha søsken.

Skriver om rollen for Rapace

Regissør Tommy Wirkola forteller til Filmpolitiet at hovedrollen i filmen egentlig skulle være en mann, men at han mente det ville bli mer interessant med en kvinne i rollen, og at han tenkte at Noomi Rapace ville være perfekt.

– En kvinne kan gi en ekstra edge og sårbarhet til rollen, og da jeg leste manuset tenkte jeg umiddelbart på Noomi. Vi har snakka sammen om å gjøre noe sammen i mange år, og siden vi begge ble gira på manuset bestemte vi oss for å gjøre det nå, sier Wirkola til Filmpolitiet.

Han tror det blir en utfordring, både for Rapace som skuespiller og han som regissør, å sjonglere syv ulike rollefigurer spilt av samme skuespiller.

– Det er klart det er en utfordring å spille syvlinger, både fysisk og mentalt, for eksempel når man må spille inn en scene med syv forskjellige synspunkter, for syv forskjellige karakterer. Det er også utfordrende med tanke på å få hver rollefigur til å skille seg ut og gjøre hver kvinne unik, men det er slike utfordringer vi liker.

Les også: Tommy Wirkola: – Jeg elsker Hollywood!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gemma Arterton og Jeremy Renner i Tommy Wirkolas forrige Hollywood-film Hansel and Gretel: Witch Hunters (Foto: SF Norge AS).
Gemma Arterton og Jeremy Renner i Tommy Wirkolas forrige Hollywood-film Hansel and Gretel: Witch Hunters (Foto: SF Norge AS).

Nytt beite for Wirkola

Her i Norge, og etter hvert også i resten av verden, har Tommy Wirkola blitt et navn som er synonymt med humoristiske og voldelige sjangerfilmer som Død Snø, Kill Buljo: The Movie og Hansel & Gretel: Witch Hunters. Når han nå skal ta på seg regijobben til en film der han ikke har skrevet manuset selv, blir det en litt annerledes film enn det vi er vant med fra regissøren.

– Tonen i filmen er lik den du finner i filmer som Children of Men, Source Code og Moon, med fokus på fascinerende rollefigurer og et originalt konsept, sier Wirkola.

Anmeldelse: Source Code – Spennende scifi-thriller fra sønnen til David Bowie

– Denne filmen skiller seg fra mine andre prosjekter både i tone og oppbygging. Som regissør er det fint å kunne gjøre nye ting, og selv om jeg har vært sci-fi-geek siden jeg var liten gutt, og absolutt ikke er grønn på sjangeren, blir dette noe nytt som jeg gleder meg til å prøve meg på.

Før produksjonen av What Happened To Monday kan gå videre, må manuset skrives om og tilpasses en kvinnelig rollefigur.

– Når det er ferdig skal vi caste resten av rollene og gå igang. Vi håper at det ikke kommer til å ta lang tid, avslutter regissøren.

Hva synes du opm Tommy Wirkola og Noomi Rapace? Si din mening i kommentarfeltet!