Jeremy Renner i et promobildet for 'Hansel and Gretel: Witch Hunters'. (Foto: United International Pictures)
Jeremy Renner i et promobildefor 'Hansel and Gretel: Witch Hunters'. (Foto: United International Pictures)

– Alt er så mye større, og problemene er så mye større. Da vi lagde Død Snø i Norge, var det jeg, en produsent og en klipper som satt på et rom og ble enige. Her er det veldig annerledes, alt er mye større.

Tommy Wirkola er snart ferdig med Hansel and Gretel: Witch Hunters, hans første film i Hollywood – med stjernene Jeremy Renner og Gemma Arterton i hovedrollene.

Da Filmbonanzas reporter Mona B. Riise var på besøk hos Tommy Wirkola, var arbeidet med å legge musikk på filmen i full gang. Selv klokken åtte en lørdags morgen går underholdningsindustrien sin vante gang i Los Angeles.

VIDEO: Se alle videoinnslagene fra Filmbonanza her

– Vi scorer (legger musikk på, journ.anm.) filmen nå, noe vi har jobbet med hele denne uka – i går hadde vi fullt orkester inne. I Død Snø var det en kar som satt med keyboard med et program som høres ut som et orkester.

– Ferrell likte Død Snø

Nettopp Død Snø viste seg å være filmen som skaffet Wirkola en fot innenfor i Hollywood. Komikeren Will Ferrell hadde sett filmen, og likte den, noe som gav Alta-mannen en mulighet til å presentere sin pitch for Paramount Studios.

Trykk på bildet øverst for å se Wirkola jobbe med filmen i lydstudioet.

Wirkola har ikke holdt egne visninger av filmene sine, men mange i crewet hadde allerede sett filmene da innspillingen startet.

– Flere av dem hadde sett den på forhånd før vi begynte innspillingen. Får stort sett bare fine tilbakemeldinger på filmen, og det er jo selvfølgelig veldig hyggelig. Det er ikke så lenge siden den ble sluppet på både Netflix og iTunes her i Statene, så det er veldig morsomt at den fremdeles lever i beste velgående.

VIDEOANMELDELSE: Død Snø – hold på tarmene!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Død Snø. (Foto: Euforia Film)
Nazizombiene i 'Død Snø' slo an hos skuespiller og produsent Will Ferrell. (Foto: Euforia Film)
Kommer på kino i 2013

Mona B. Riise: Hva slags forhold hadde du til Hollywood fra før?

– Jeg elsker Hollywood, og Hollywood-filmer. Det ser du på mine filmer som jeg laget i Norge. Det er min type film. Det var det ultimate, å få lage film her. Jeg visste at ideen jeg hadde var noe som kunne være attraktivt for Hollywood, de elsker ting som er i ‘public domain’ og som publikum allerede kjenner.

Opprinnelig var planen at Hansel and Gretel: Witch Hunters skulle komme på kino i år, men studioet Paramount har bestemt å utsette lanseringen til 2013. En av grunnene var at hovedrolleinnehaver Jeremy Renner vil være en mye større stjerne til neste år.

– Når det gjelder utsettelsen så ble jeg selvfølgelig litt skuffa når jeg hørte det, ettersom jeg var veldig klar og gira på å dele filmen min med den store verdenen, forteller Wirkola i en e-post til Filmpolitiet.

ANMELDELSE: Star Wars: Episode 1 – Den skjulte trussel 3D – tåler ikke tidens tann

– Men etter at jeg fikk høre begrunnelsene og fikk det litt på avstand, så skjønner jeg jo at det var den rette avgjørelsen. Og det er jo ingen tvil om at Jeremy kommer til å ha en mye høyere stjerne til neste år, etter at både The Avengers og Bourne Legacy har hatt premiere. Så jeg kommer til å fullføre filmen som planlagt, og så starte jobben med å finne meg mitt neste prosjekt. Har flere ting jeg pludrer med for tiden, så forhåpentligvis skjer det noe snart.