Hvis du hadde tenkt deg på julegaveshopping 29. november for å sikre deg en Playstation 4 når Sonys nye konsoll lanseres, må du belage deg på å bli skuffet. Samtlige butikker i Norge er nemlig utsolgt for Playstation 4.

Dette er meldingen som møter deg om du prøver å bestille en PS4 fra nettbutikken til Platekompaniet:

NB: Første ladning med Playstation 4 er utsolgt. Alle som forhåndsbestilte før 1. oktober vil motta konsollen til slippdato 29. november. Bestiller du nå, vil du få den tilsendt når andre ladning kommer på lager i løpet av januar (dato er ikke endelig bekreftet).


På Komplett.no kommer det opp en lignende melding, mens Elkjøp informerer om at «produktet er utgått og er derfor ikke tilgjengelig for bestilling».

Les også: Her er Playstation 4

Ble utsolgt i oktober

Tom Ødegård, produktansvarlig for film og spill ved Spaceworld på Strømmen Storsenter, er forberedt på å møte skuffede kunder i butikken som må gå tomhendte hjem på lanseringsdagen.

– Vi har en deal hos oss om at alle som forhåndsbestiller er sikret konsoll. I begynnelsen av oktober måtte vi stoppe salget av Playstation 4, for da var vi allerede utsolgt, sier Ødegård til Filmpolitiet.

Han forteller at det vil bli mulig for folk å sette seg på venteliste, men at han ikke vet hvor stort det neste partiet av konsoller kommer til å bli. I midten av desember kommer det imidlertid en PS4 bundle med Killzone: Shadow Fall, ønsker du å kjøpe bare selve konsollen må du vente til januar.

– Ventelisten er en fin mulighet for de som ønsker en større sjanse for å få konsollen før jul.

Anmeldelse: Killzone 3 – En variert skytefest!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilde fra traileren til Killzone: Shadowfall. (Foto: Sony)
Bilde fra traileren til Killzone: Shadowfall, som kommer i bundle med PS4 i desember. (Foto: Sony)

Må smi mens jernet er varmt

Ødegård sier det har vært gøy at etterspørselen på konsollen har vært så stor, og at han gleder seg til lanseringen.

– Vi var forberedt på at konsollen kom til å selge ganske fort, men det har vært større pågang enn vi turte å håpe på. Nå må Sony smi mens jernet er varmt, og med tanke på konkurransen konsoller nå har fra nettbrett er det viktig at de har en god pris og god tilgang på konsoller fremover.

I motsetning til Sony har Microsoft valgt å vente til etter jul med lanseringen av sin konsoll Xbox One her til lands. Ødegård sier han skulle ønske at Microsoft kom med Xbox One i år, siden han tror den sene lanseringen vil påvirke etterspørselen på konsollen.

– Det er litt sånn førstemann på markedet. Da Microsoft sa at de ikke kom til å lansere før jul var det mange som satset på Playstation 4 isteden, for folk er sultne på noe nytt, men de vil ha det nå.

Begrenset antall konsoller til Norge

Marius Steen, produktansvarlig for Sony Playstation i Nordisk Film, forteller til Filmpolitiet at det er opp til butikkene hvordan de selger konsollene de har kjøpt fra Sony, enten det er gjennom forhåndssalg, eller om de velger å holde av noen til butikk ved lansering. Dermed kan det være en mulighet for at din nærbutikk har noen konsoller på lager.

Steen forteller at antall konsoller som selges i Norge ved lansering var begrenset.

– Det er en viss mengde maskiner som skal fordeles på verdensbasis, men vi har fått så mange konsoller til Norge som overhodet mulig.

Han er imidlertid glad for at etterspørselen etter den nye konsollen er så høy.

– Den har også vært høyere enn vi kunne drømme om, ikke bare i Norge, men i hele verden. Siden det ikke slipper noen andre konsoller før jul er vi i en spesiell situasjon, og salget har vært høyere enn vi kunne forutse. Dette er selvfølgelig heldige nyheter for oss, også prøver vi å få så mange maskiner ut på markedet så fort som mulig, avslutter Steen.

Har du sikra deg en PS4 enda? Eller venter du på Xbox One isteden? Si din mening i kommentarfeltet!