– Med Hank Pyms rike bakgrunn i Marvel-universet var det nødvendig med en skuespiller som var i stand til å levere vekten og verdigheten en slik figur fortjener, skriver Marvel Studios-sjefen Kevin Feige i en pressemelding på selskapets nettsider.

– Vi ble meget lettet da Michael Douglas sa ja til å gå inn i rollen med den sjarm og heltemot han tar med seg i alle sine roller, og vi ser frem til å oppleve hva han vil gjøre for å gi liv til Hank Pym.

Skuespilleren Paul Rudd smiler til fotografene under premieren på «Anchorman 2» i New York i desember 2013. (Foto: Cindy Ord/Getty Images for Buffalo David Bitton/AFP)
Skuespilleren Paul Rudd smiler til fotografene under premieren på «Anchorman 2» i New York i desember 2013. (Foto: Cindy Ord/Getty Images for Buffalo David Bitton/AFP)

LES OGSÅ: Paul Rudd aktuell som Ant-Man i ny superheltfilm

Og vips trer Douglas inn i regissør Edgar Wrights fantasifulle filmprosjekt om superhelten Ant-Man. Figuren Hank Pym er den første personen som inntar superheltnavnet, før – en blant flere – Scott Lang arver navnet. Tidligere er det kjent at Paul Rudd også skal spille superhelten i samme film, og da med høy sannsynlighet en av Douglas’ figurs etterfølgere.

Uventet annonsering

Den noe overraskende nyheten kommer dagen etter at Douglas befestet sitt imponerende comeback som skuespiller etter han ble rammet av alvorlig halskreft. Hans rolle som pianisten Liberance i Mitt liv med Liberance var allerede belønnet med en Emmy-pris for beste mannlige hovedrolle i en miniserie eller tv-film.

Med en Golden Globe for det samme har Douglas hentet de to viktigste amerikanske tv-prisene en mannlig skuespiller kan få.

Forholdet mellom Douglas’ Pym-rolle og Rudds Scott Lang-figur er ikke kjent. Men Wright har tidligere hintet til historien der en lettere kriminell Scott Lang stjeler teknologien til Hank Pym for å redde sin syke datter.

Marvel-produsent Kevin Feige har tidligere beskrevet filmen som en «heist movie», noe som harmonerer bra med Ant-Mans evne til å skifte størrelse og kommunisere med insekter.

«Ant-Man» har planlagt premieredato sommeren 2015.