– Jeg elsker verdenen, universet og mytologien til Halo. Hvis jeg kan lage filmen på mine egne premisser, vil jeg gjøre det.

Slik ordla den sørafrikanske regissøren bak Elysium og District 9 Neill Blomkamp seg da han ble intervjuet i forbindelse med promoteringsarbeidet til førstnevnte film i april 2013. Arbeidet med en filmatisering av den populære spillserien har pågått i flere år, men selv ikke med Peter Jackson på laget som produsent fikk prosjektet nok støtte til å bli en realitet.

I mai samme år slo Microsoft på stortromma under Xbox One-pressekonferansen på spillmessa E3 og presenterte ingen ringere enn Stephen Spielberg som produsent for en kommende tv-serie basert på spillene. Etter pressekonferansen har det likevel vært stille rundt prestisjeprosjektet.

Halo 4. (Foto: 343 Industries / Microsoft)
Master Chief-figuren fra «Halo»-spillene er en av Microsofts mest kjente og verdifulle figurer. (Foto: 343 Industries / Microsoft)

LES OGSÅ: Fortsatt håp for filmatisering av «Halo»

Oscar-nominert regissør

Nå melder nettstedet Latino Review at Spielberg har hentet inn Blomkamp til å regissere en pilotepisode av Halo-serien.

– Og hvem skal regissere piloten? I følge sikre kilder Neill Blomkamp!

Ikke bare har Blomkamp tidligere regissert et knippe episoder av en spin off-serie basert på spillserien i et ledd av promoteringen av Halo 3 i 2007.

Han var også aktuell som regissør for Halo-filmen, men trakk seg ut av prosjektet på grunn på uenigheter med filmstudioet – da var ikke Spielberg en del av prosjektet.

Etter gjennombruddet med District 9, som også gav Blomkamp en Oscar-nominasjon for beste filmatisering (Adapted Screenplay, journ.anm.) har flere filmstudio kurtisert regissøren med store budsjetter og prosjekter.

Den nye Halo-serien er ett ledd i satsingen på eksklusivt innhold til Xbox Live og spillkonsollen Xbox One, og et høyprofilert navn som Spielberg er med på prosjektet gjør at større regissørnavn kan se på prosjektet som aktuelt.

Men Latino Review ikke kjent for å være blant de mest troverdige nyhetsformidlerne innen amerikansk film, nettstedet har tidligere annonserte overraskende nyheter (som i etterkant har vist seg å være feilaktige) uten å oppgi kilder.

ANMELDELSER: Halo 3: ODST | Halo: Reach | Halo 4