Da Ubisofts storsatsing Watch Dogs ble utsatt kun uker unna lanseringen, var det mange som ble skuffet. Spillet skulle være en av lanseringstitlene for Playstation 4 i slutten av november, men ble utsatt på grunn av kvalitetsbekymringer.

I en finansmelding sier Ubisoft nå at Watch Dogs vil bli lansert i første kvartal av finansåret 2014, noe som betyr at spillet vil nå butikkhyllene en gang i løpet av april til juni.

Dette samsvarer med hva Ubisoft meldte da nyheten om utsettelsen først kom. I en telefonkonferanse med investorene på mandag skal Ubisoft-sjefen Yves Guillemot også ha lovet at en mer spesifikk lanseringsdato vil bli annonsert «veldig snart», melder CVG.

Watch Dogs, som først og fremst er utviklet for den nye konsollgenerasjonen, kommer til alle plattformer, men Wii U-versjonen vil bli lansert ved et senere tidspunkt.

Mener utsettelsen vil lønne seg

Under Gamescom-messen i Köln i august 2013, trakk jeg frem Watch Dogs som det beste spillet vi testet. Undertegnede mente førsteinntrykket var imponerende og at den sømløse flerspilleropplevelsen fungerte svært bra.

Utsettelsen, og at et kvalitetspørsmål var årsaken, kom derfor som en stor overraskelse, noe som førte til at vi ble enda mer spente på om spillet vil leve opp til de høye forventningene vi satt igjen med etter sniktitten.

— Vi vet mange av dere nå lurer: Hvorfor nå? Vi har kjempet med spørsmålet om å utsette, men fra starten har målet vært at vi ikke kan gå på akkord med kvalitet. Nå som vi nærmet oss lanseringen av spillet, og puslespillbitene kom på plass, ble det klart at vi trenger mer tid, het det i pressemeldingen Ubisoft la ut 15. oktober.

— Vi har gjort et valg som vil lønne seg i et lengre perspektiv, uttalte Ubisoft-sjefen Yves Guillemot senere.

Les også: «Watch Dogs» — Kanskje det beste spillet på Gamescom

Se Filmpolitiets intervju med Dominic Guay, produsent for Watch Dogs, her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Vil ta opp kampen mot «GTA»

Watch Dogs er et actionspill i sandkasseformat som utforsker innflytelsen teknologien har på samfunnet vårt. Du spiller en talentfull hacker med en trøblete fortid, og du har mulighet til å hacke deg inn på det aller meste av teknologi du finner i spillet.

Alain Corre, Ubisoft-sjefen for Europa og Midtøsten, har tidligere uttalt at de med Watch Dogs skal ta opp kampen mot kongen av sandkassespill, nemlig Rockstars Grand Theft Auto-serie.

— Jeg tror Watch Dogs tanke på neste generasjon, nye funksjoner — sammenkobling, samspilling også videre — fører noe frisk til sjangeren, sa han i et intervju med magasinet Edge i februar 2013.

Les også: «Watch Dogs» vil vere ein utfordrar for «GTA V»

Filmpolitiet slo en terning med seks øyne i bordet for Grandt Theft Auto V da det kom i september — vi gleder oss til å finne ut om Watch Dogs vil nå like høyt.

Tror du «Watch Dogs» vil kunne klare å måle seg med «GTA»? Si din mening i kommentarfeltet!