Denne uken er det kinopremiere på den nye norske filmen Ta meg med!, en musikal basert på sanger av Jan Eggum og Halvdan Sivertsen. I den forbindelse besøkte Jan Eggum NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo ens erend for å omvende en musikalhater – Filmbonanzas Vegard Larsen.

For Larsen er corny, rart og flaut stikkord som beskriver musikalfilmer, dermed var det ingen lett oppgave Eggum hadde foran seg. Se hvordan det gikk i videoen i toppen av artikkelen!

Anmeldelse: Ta meg med! – Fin feiring av Eggum og Sivertsens sanger

Intet utslag med Singin’ In the Rain

For å finne ut hvordan Larsen reagerer på musikken hadde Eggum med seg vitenskapelig hjelp fra Universitetet i Oslo. Hans Zeiner-Henriksen, førsteamanuensis ved UiO, har med seg en hudkonduktansmåler. Med denne kan han måle spenningsnivået i huden, slik at vi kan se om Larsen reagerer emosjonelt på musikken.

– Vi burde vært i en kinosal, for film skal sees på kino, også musikals, så nå må du innstille deg på at du er på kino, sier Jan Eggum før omvendelsesprosessen går igang.

– Dette er veldig corny, sier Vegard Larsen når Gene Kelly plasker rundt i regnet under den ikoniske scenen fra Singin’ In the Rain. Han sliter med å tro på at Kelly virkelig er så innmari glad mens regnet høljer ned.

– Det er ikke en sånn kinoopplevelse jeg er ute etter, sier Larsen. Lite utslag på hudkonduktansmåler der altså.

The Sound of Music er Jan Eggums favorittmusikal (Foto: Robert Wiese Productions/ 20th century fox)
The Sound of Music er Jan Eggums favorittmusikal. (Foto: Robert Wiese Productions/ 20th Century Fox).

Så kom Julie Andrews

Musikalelskeren Jan Eggum trekker frem flere klassikere fra musikalhistorien for å få Vegard «Steinansikt» Larsen til å føle noe, men kurven på hudkonduktansmåleren er like flat. Hverken energiske dansenumre eller følelsesladede ballader gjør noe utslag. Så trekker Eggum frem musikkhaterens kryptonitt – sin favorittmusikal The Sound of Music.

Les også: Topp 5: Musikalfilmer!

– Tydelig økning! Bratt kurve rett opp. Kroppen din har fortalt at dette blir du berørt av, sier Hans Zeiner-Henriksen førsteamanuensis ved UiO.

– Jeg merker at jeg får frysninger på ryggen, dessverre, sier en tydelig berørt Vegard Larsen, som sliter litt med å innrømme at jo, The Sound of Music funker faktisk.

Så kan vi si at musikalhateren Vegard Larsen nå er frelst? Delvis omvendt må vi iallfall kunne kalle ham.

Se hele klippet øverst, eller se hele Filmbonanzas musikalspesial her!