Da er det som «alle visste» endelig offisielt bekreftet. Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford SKAL gjenta sine legendariske roller som henholdsvis Luke Skywalker, Leia og Han Solo i de kommende Star Wars-filmene.

Andy Serkis skal spille i Star Wars: Episode VII, men hva eller hvem? (AP Photo/Dan Steinberg)
Andy Serkis skal spille i Star Wars: Episode VII, men hva eller hvem? (AP Photo/Dan Steinberg)

I tillegg blir det gjensyn med C3PO (Anthony Daniels), R2D2 (Kenny Baker) og Chewbacca (Peter Mayhew).

Nye bekjentskaper i Star Wars-sammenheng blir John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy «Gollum» Serkis, Domhnall Gleeson og den svenske veteranen Max von Sydow.

– Vi er glade for å kunne dele skuespillerne i Star Wars: Episode VII. Det er både spennende og surrealistisk å se den kjære originalbesetningen og disse briljante nykommerne komme sammen for å puste liv i denne verden igjen, sier regissør J.J. Abrams til Starwars.com.

– Vi begynner å filme om et par uker, og alle gjør sitt beste for å gjøre fansen stolt, sier Abrams, vel vitende om at forventningene er enorme.

Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford i Star Wars. (Foto: LucasArts Entertainment Company)
Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford i Star Wars. (Foto: LucasArts Entertainment Company)

Slutten for Han Solo?

I følge det velinformerte nettstedet Deadline skal Ford spille en «gigantisk rolle» i Episode VII.

Dersom dette betyr at han bare skal spille i episode 7, og ikke i 8 og 9, kan det innebære at Abrams forbereder et emosjonelt farvel for Han Solo.

I den aller første Star Wars (1977) ofret Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) seg selv i lasersverdkamp med Darth Vader (David Prowse). Kan det tenkes at Han Solo får en lignende skjebne i episode 7?

Harrison Ford på den røde løperen under Oscar-utdelingen 2014. (Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK)
Harrison Ford på den røde løperen under Oscar-utdelingen 2014. (Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK)

Dette er selvsagt ren spekulasjon, men ikke et helt utenkelig scenario, og vil i så fall gi den kommende trilogien en emosjonell slagkraft som treffer fansen midt i hjerterota.

LES: Nye Star Wars holder seg tro mot originalfilmene

Flere nye fjes

Ryktene om Oscar Isaacs rolle startet bare timer før han ble offisielt bekreftet.

Isaac har spilt i filmer i flere år, men fikk et gjennombrudd med hovedrollen i Inside Llewyn Davis under fjorårets Cannes-festival.

Her spilte han blant annet mot Adam Driver (Girls), som i lengre tid har vært nevnt som mulig kandidat til en stor skurkerolle i Star Wars. I dag ble også han bekreftet.

LES: Anmeldelsen av The Star Wars: The Complete Saga

Men hvem Oscar Isaac, Andy Serkis, Max Von Sydow og de andre nykommerne skal spille, er umulig å si. Det er grunn til å tro at J.J. Abrams og Disney vil fortsette å holde kortene tett inntil brystet en stund til, og dryppe nyhetene over oss med jevne mellomrom.

Innspillingen starter i Pinewood Studios i London om et par uker. Star Wars: Episode VII får premiere 18. desember 2015.