Regissør Wally Pfister på premieren for Transcendence 17. april i LA. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni , NTB Scanpix).
Regissør Wally Pfister på premieren for Transcendence 17. april i LA. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni , NTB Scanpix).

Science fiction-thrilleren Transcendence er regidebuten til Christopher Nolans favorittfilmfotograf, Oscar-vinneren Wally Pfister.

Den stjernespekkede filmen, som handler om hva som skjer når man gir en datamaskin evnen til å sanse og føle, har blant andre Johnny Depp, Rebecca Hall, Kate Mara og Morgan Freeman på rollelisten – likevel flopper den nå fullstendig i USA, melder Deadline.

Dårlige anmeldelser fra amerikanske kritikere har ført til at kinopublikumet har sviktet, og filmen tjente bare inn litt over 10.8 millioner dollar (omtrent 64.6 millioner norske kroner) i billettinntekter i helgen etter premieren på fredag.

Til sammenligning tjente Captain America: Winter Soldier inn 25.5 millioner dollar i helgen, i sin tredje uke på kino.

Andre Depp-flopp på to år

Hovedrollen i filmen, forskeren Dr. Will Caster som ønsker å skape den ultimate kunstige intelligensen, spilles av Johnny Depp, men de amerikanske billettinntektene var kanskje ikke engang nok til å dekke lønna til Depp, som har et honorar på omtrent 20 millioner dollar i snitt per film.

Også i fjor var Johnny Depp med i en storfilm som ble en kommersiell flopp. The Lone Ranger, der Depp spilte den gale indianeren Tonto, falt ikke i god jord hverken hos kritikere eller publikum.

Transcendence det faktisk enda dårligere åpningshelgen enn The Lone Ranger, som hadde 29.2 millioner dollar i billettinntekter premierehelgen.

Anmeldelse: The Lone Ranger – Westernkomedien er full av floskler og dårlig slapstickhumor

En sørgelig regidebut

Heller ikke i Kina, som er blitt et massivt kinomarked de siste åra, gjorde Transcendence det noe bra. Skarve 10.6 millioner dollar sanket filmen inn i billettinntekter denne helgen, melder The Hollywood Reporter. Og med en så svak åpningshelg ser det heller ikke ut til at filmen vil få noen lang levetid på kino.

Med tanke på at Transcendence er en film med budsjett i hundremillionersklassen, er det usikkert om filmen vil klare å tjene inn nok dollar til å dekke prislappen på produksjonen, og dette er dermed en sørgelig regidebut for Wally Pfister, som vant Oscar i 2011 for beste kinematografi for arbeidet på Chrisopher Nolans Inception.

Transcendence har kinopremiere i Norge 6. juni. Se traileren her!

Hva synes du om traileren? Tror du filmen er så dårlig som de amerikanske kritikerne melder? Kommentér!