Phil Spencer tar over sjefsjobben etter Marc Whitten, som nylig forlot Microsoft for en sjefsstilling hos høyttalerpodusenten Sonos. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni , NTB Scanpix).
Phil Spencer tar over sjefsjobben etter Marc Whitten, som nylig forlot Microsoft for en sjefsstilling hos høyttalerpodusenten Sonos. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni , NTB Scanpix).

På mandag annonserte Microsoft at Phil Spencer, sjefen for Microsoft Studios, blir det nye overhodet for Xbox.

Han skal lede både utviklingsteamet til Xbox, inkludert Xbox Music, Xbox Video og Xbox Live, og Microsoft Studios.

I et innlegg på Xbox-bloggen sier Spencer at han ved å bringe alle under samme tak på denne måten vil styrke forbindelsen mellom spillutviklerne og de som bygger systemene, for å skape spill og underholdning på tvers av konsoller, PC, tablets og mobile enheter.

Kjernespilleren er viktigst

Da Microsoft viste frem Xbox One for første gang før E3-messa i fjor, la de stor vekt på sammensmeltingen av tv-opplevelser og interaktive muligheter. Når Microsoft nå går for en mann som Spencer, sender de et signal om at fokus på spill vil være viktig for dem fremover.

– Når du tar en beslutning om å bringe studiosjefen til en stilling som dette, kommer du til å få en spillretta plattform, sa Spencer i et intervju med Kotaku på mandag.

Han fortalte videre at Microsofts spillfokus vil bli ledet an med Xbox One, men at de også har Windows og andre plattformer i tankene, for å sikre at spill blir en viktig katalysator for veksten til disse plattformene også.

– Vi vil sørge for at vi er helt fokusert på spillkunden, på kjernespilleren. Å sikre et fokus på spill for Xbox One er hva jeg bringer til denne stillingen. Underholdningstjenestene som vi har på Xbox One er viktige, men de kan ikke komme på bekostning av det vi gjør for kjernespilleren, sa Spencer til Kotaku.

Hva Spencer legger i «fokus på kjernespilleren» finner vi nok ut av under årets E3-messe i Los Angeles. Spill, spill og mer spill, vil antageligvis prege Microsofts presentasjon.

– E3-lineupen er utrolig sterk, både med oppfølgere og nye originale titler, sa Spencer.

Vi venter i spenning.

Underholdningstjenestene som vi har på Xbox One er viktige, men de kan ikke komme på bekostning av det vi gjør for kjernespilleren. Phil Spencer

Filmpolitiet DLC: Hør hva Rune synes om Xbox One i episode 4!

Hva synes du om Phil Spencer? Er han den riktige mannen for Xbox nå? Si din mening i kommentarfeltet!