Ben McKenzie i traileren til serien «Gotham». (Foto: FOX)
Ben McKenzie i traileren til serien «Gotham». (Foto: FOX)

Den amerikanske tv-kanalen Fox har bestilt en sesong av Gotham – en serie som forteller forhistorien til en av verdens mest kjente superhelter.

Serien skal fortelle historien om de første årene etter Bruce Waynes foreldre blir drept og om barneårene til skurkene som har inntatt den fiktive storbyen i de mange Batman-filmene som har kommet de siste tjue årene.

Dermed kan en rekke ubesvarte spørsmål om opphavet til både Batman, og de han må kjempe mot, endelig få ett svar.

Hovedrollen som den ung politimannen James Gordon (mest kjent i Gary Oldmans skikkelse fra Christopher Nolans Batman-trilogi) vil bli spilt av Benjamin McKenzie. Han er tidligere mest kjent for sin birolle i dramaserien Southland. Han debuterte som filmskuespiller i Junebug fra 2005 – en rolle som også førte ham til en fast rolle i tv-serien The O.C..

LES OGSÅ: Benjamin McKenzie til norskamerikanske «The Swimmer»

Får flere DC-helter egen serie?

Serieskaperen bak The Mentalist, Bruno Heller, har skrevet manuset til pilotepisoden, som ble regissert av en av de faste CSI-regissørene Danny Cannon. Og med DC Comics på laget vil flere kjente figurer fra Batman-universet også finne veien inn i resten av serien som nå skal spilles inn.

Denne serien blir neppe den siste om en av DC Comics sine superhelter. I opptakten til den kommende Batman vs. Superman-filmen – og ikke minst Justice League – vil tegneserieutgiveren forsøkte å gjenta suksessen til sin erkekonkurrent Marvel.

Sistnevnte har med sine mange storfilmer fylt bankkontoen og gjenopplivet en rekke av sine franchiser.

Serien Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D har koblet seg til flere av siste års store blockbuster-filmer, og med minst fire nye Marvel-serier på vei fra Netflix fra 2015 vil konkurransen mellom de to tegneserieutgiverne fortsatt være skarp.

LES OGSÅ: Netflix og Marvel samarbeider om superheltserier

Hvilke «Batman»-skurker vil du se i den nye serien? Del dine meninger i kommentarfeltet.