Malik Bendjelloul gikk brått bort tirsdag ettermiddag i Stockholm, melder Aftonbladet. Dødsfallet inntraff ved halv fem-tiden.

Den svenske regissøren mottok i 2013 en Oscar for beste dokumentar for sin film Searching for Sugar Man om den amerikanske artisten Sixto Díaz Rodríguez, best kjent som bare Rodríguez.

– Han var en stor filmskaper. Hans altfor tidlige død er et stort tap, sa musikeren gjennom sin agent til Aftonbladet.

Agenten Christian Bernhardt sa til Aftonbladet at Malik Bendjelloul var en ekstraordinær og talentfull filmskaper som gjennom sin film ga Rodríguez en ny sjanse.

Ifølge politiet ligger det ingen kriminell handling bak dødsfallet, men familien ønsker foreløpig ikke å si noe om hva som har skjedd.

– Familien vil være i fred med sorgen, jeg ønsker ikke å gi noen flere kommentarer, sa Bendjellouls bror Johar Bendjelloul til Aftonbladet.

Anmeldelse: Searching for Sugar Man – Et moderne eventyr som nesten er for fantastisk til å være sant

En eventyrlig dokumentar

Searching for Sugar Man. (Foto: Tour de Force)
Searching for Sugar Man. (Foto: Tour de Force)

– Oh boy, tusen takk! Takk til Akademiet og takk til en av verdens beste sanger noen gang: Rodríguez, sa Malik Bendjelloul lykkelig, da han mottok Oscar-statuetten i fjor.

I Searching for Sugar Man nøster regissøren opp i mysteriet Rodríguez, den amerikansk-meksikanske artisten som uten å vite det ble lydsporet til en generasjon og en revolusjon.

I løpet av 1970-årene ga artisten ut to plater på plateselskapet A&M Records fra sin base i hjembyen Detroit. Utgivelsene ble aldri noen hit i USA, men uten at han selv var klar over det hadde musikken hans fått kultstatus i et helt annet land.

Musikken og tekstene hans ble omfavnet av Sør-Afrikas hvite middelklasse, og Rodríguez endte opp som en inspirator for anti-apartheidbevegelsen i landet.

Se Bendjellouls Oscar-takketale her: