Avstemningen er nå avsluttet. Se filmene på nytt under. Vinneren blir annonsert på Kortfilmfestivalen i Grimstad mandag kveld den 16. juni.


Kortfilmfestivalen i Grimstad handler om gleden ved å dele filmerfaringer, og om å få samlet det norske filmmiljøet. Festivalen er en viktig møteplass for både unge og erfarne filmskapere og filmprodusenter i Norge.

Filmpolitiets kortfilmpris er et samarbeid mellom Filmpolitiet og kortfilmfestivalen for å vise frem de som skaper opplevelser i kortere format. I år skal åtte finalister kjempe om heder, ære og 10.000 kroner i premie, som deles ut under Kortfilmfestivalen i Grimstad 16. juni.

Se også: Festen – forårets vinner av Filmpolitiets kortfilmpris!

Filmpolitiets redaksjon har plukket ut finalistene, som består av både dokumentarfilmer, fiksjonsfilmer og musikkvideoer – Nå er det opp til deg å bestemme vinneren!

Om filmene

Kjærlighet og kroppsbilde er temaet i den lekne og morsomme How Do You Like My Hair, mens flukten til naturen er temaet i den nydelige Portretter fra Varangerfjorden.

Vi blir med til Lars Vaulars barndom i musikkvidoen til låta Legender, og i Sing Lingeling får du et innblikk i en liten, men viktig del av norsk kultur.

Det er ikke så lett slår et slag for dagdrømmerne der ute, og gir oss en liten oppvekker når det gjelder den evige tidsklemma og viktigheten av å erkjenne barnlig nysgjerrighet.

Ei romjente stjeler ei lue på et kjøpesenter, og historien tar en overraskende vending i kortilmen Money Back, Please.

Emilie Nicolas hadde sitt store gjennombrudd med låta Pstereo, og nå kan du se den rørende musikkvideoen til låta Grown Up.

Siste musikkvideo ut i årets kortfilmkonkurranse er stop motion-videoen til bandet Real Ones, med en spenstig gjennomført historie til låta Seperation Blues.

Se alle de nominerte filmene og stem på din favoritt!