Klikk her for å se anmeldelsen av Josh Tranks debutfilm «Chronicle» (2012).

Innspillingen av Star Wars Episode VII startet for tre uker siden, og for to uker siden kom nyheten om at Godzilla-regissør Gareth Edwards ble ansatt som regissør på en av de annonserte avleggerfilmene.

I natt annonserte Disney at de har hyret regissøren Josh Trank til å ta roret på en av de andre filmene som kommer i tillegg til hovedtrilogien.

BLU-RAY: Star Wars: The Complete Saga – stjerneklart!

– Magien i Star Wars-universet definerte hele min barndom. Muligheten til å fortsette denne opplevelsen for fremtidige generasjoner er den mest utrolige drømmen noensinne, uttaler regissøren på nettstedet StarWars.com.

Trank slo først igjennom med lavbudsjetts science fiction-filmen Chronicle om tre unge menn som plutselig får superkrefter. I stedet for en tradisjonell superhelthistorie skildret Trank hvordan slike evner i hendene på feil personer kan gå fryktelig galt.

Talenter flokker til Disney

Filmen ble spilt inn med et relativt beskjedent budsjett på omkring 70 millioner norske kroner, og har til dags dato tjent inn over det tidobbelte.

Etter den enorme suksessen til Chronicle ble 30 år gamle Trank hanket inn som regissør på nyinnspillingen av superheltfilmen The Fantastic Four, som har premiere neste sommer.

ANMELDELSE: Chronicle – en herlig oppdagelse av et nytt ungt regitalent
(artikkelen fortsetter under lenkene)Gareth Edwards viste med Godzilla at han taklet overgangen fra å lage en liten uavhengig science fiction-film til en stor blockbuster. Allerede uken etter annonserte Disney at de hadde ansatt ham.

Det er fortsatt ikke klart hva noen av de tidligere annonserte avleggerfilmene vil handle om, men Disney har altså bekreftet at det vil komme minst tre filmer i tillegg til hovedtrilogien. Hvilke figurer som vil være i sentrum for filmene har det siste året vært gjenstand for omfattende spekulasjoner, med kjente fjes som Yoda, Boba Fett og en ung Han Solo som de mest populære forslagene.

LES MER: «Godzilla»-oppfølger allerede under utvikling

J.J. Abrams godt i gang med «Episode VII»

Premieredatoer på avleggerfilmene er i det blå, men Disney og regissør J.J. Abrams jobber etter et stramt tidsskjema for å få Star Wars: Episode VII klar til premieredatoen 16. desember 2016. Selv om innspillingen startet i Abu Dhabi i midten av mai er detaljene rundt filmen og historien fortsatt ikke kjent.

Lekket bilde fra settet til «Star Wars: Episode VII». (Foto: TMZ.com)
Lekket bilde fra settet til «Star Wars: Episode VII». (Foto: TMZ.com)

Lekkede bilder fra et varehus i London viser at det ikoniske romskipet Millenium Falcon vil gjøre et comeback, mens nettstedet TMZ.com har publisert en bildeserie fra settet in Abu Dhabi som viser at en ørkenplanet – høyst sannsynlig Tatooine – vil være en del av filmen.

Hva tror du om avleggerfilmene til «Star Wars»? Hvilke figurer får hovedrollene? Del dine meninger i kommentarfeltet