– Ideen om at vi aktivt ville nedgradert kvaliteten [på grafikken] står i motsetning til alt vi har ønsket å oppnå.

I en kort oppdateringWatch Dogs sin offisielle nettside svarte Ubisoft endelig på de siste ukers krasse nettkommentarer om at utgiveren har fjernet komponenter fra det ferdige spillet, slik at de tekniske forskjellene mellom Playstation 4 og Xbox One ikke skulle bli for store.

Klikk for å se video fra da Ubisoft avduket spillet for første gang i 2012.

Under den avdukingen av Watch Dogs på E3-messen i 2012 ble også den første traileren til spillet vist, og fikk samtidig enorm med oppmerksomhet for kvaliteten på grafikken. Flere nettfora eksploderte forrige uke da brukeren TheWorse la ut en modifikasjon til spillet som tok i bruk flere skjulte funksjoner som var gjemt i spillets PC-versjon.

– Kan påvirke kvaliteten

Flere spillere NRK har snakket med har opplevd ikke bare økt kvalitet på grafikken i spillet, men også generelt økt ytelse og skjermoppdateringsfrekvens.

Ubisoft nekter ikke for å ha deaktivert flere elementer i den ferdige PC-versjonen av Watch Dogs, men fastholder at det dreier seg om gammel kode som påvirket ytelsen til spillet.

– PC-utgaven inneholder noen gamle og ubrukte biter med kode og innstillinger som ble deaktivert av en rekke årsaker. Dette inkluderer mulig innvirkning på spillets utseende, stabilitet, ytelse og kvalitet på spillopplevelsen.

Nettstedet Eurogamer.net har testet modifikasjonen til TheWorse. Artikkelen fortsetter under videoen.

ANMELDELSE: Watch Dogs – innfrir de skyhøye forventnigene

Avviser kritikken

Det kanadiske spillstudioet som har skapt Watch Dogs fremholder i sin korte beskjed at utviklerne har hatt fokus på kvalitet og optimalisering på alle plattformer. Og dermed avviser Ubisoft at de har «nedgradert» grafikken i PC-versjonen av spillet for at nestegenerasjonskonsolleiere ikke skal føle seg snytt, men av rent tekniske årsaker.

– Spillmoddere er vanligvis kreative og lidenskapelige spillere, og mens vi setter pris på deres entusiasme øker denne modifikasjonen (som bruker de gamle innstillingene) den subjektive opplevelsen av spillets utseende. Dette kan også ha negative konsekvenser som redusert ytelse og økt vanskelighet for spillere å lese omgivelsene, noe som kan senke spillkvaliteten eller gjøre det ustabilt.

Du kan selv laste ned og teste ut modifikasjonen «TheWorse Mod» hos nettforumet Guru3D (ekstern lenke).

Hva mener du om Ubisofts svar? Og kan du se forskjellen på de to utgavene av PC-versjonen? Del dine meninger om «Watch Dogs» under lenkene.