Köln, Tyskland (NRK): – Dette gir oss muligheten til å dele historien vår med et enormt internasjonalt publikum, forteller spillskaper Ragnar Tørnquist til NRK etter at Sony slapp nyheten om at Drømmefall: Kapitler kommer eksklusivt til Playstation 4.

Dermed blir Red Thread Games den første norske spillutvikleren som finner veien til Sonys spillkonsoll.

Selskapet ble startet av flere tidligere Funcom-ansatte, som tidligere har vært involvert i utviklingen av Den lengste reisen fra 1999 og oppfølgeren Drømmefall: Den lengste reisen fra 2006.

GAMESCOM 2014: Microsoft satser hardt på eksklusive spill

Klikk for å se traileren til spillet her.

Norsk spillserie med kultstatus

– Dette er kjempeviktig for Drømmefall: Kapitler, fortsetter Tørnquist. – Spillet fungerer veldig bra på konsoll og Playstation 4 gir oss muligheten til realisere vår visjon.

Den norske spillserien har oppnådd kultstatus i enkelte land, og en svært suksessrik folkefinansieringskampanje for spillet våren 2013 – i tillegg til støtte fra Norsk Filminstitutt – sikret Red Thread Games finansieringen til å fullføre utviklingsarbeidet.

Hva er ditt forhold til «Drømmefall»-spillene? Del dine synspunkter i kommentarfeltet under.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.