Regissør Francis Lawrence vil utvide Hunger Games-universet. (Foto: Stephen Lovekin/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
Regissør Francis Lawrence vil utvide Hunger Games-universet. (Foto: Stephen Lovekin/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).

I november kommer The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 på kino over hele verden. Filmen er det første kapittelet på avslutningen av historien om Katniss Everdeen, spilt av Jennifer Lawrence, og hennes kamp mot overmakta i diktaturstaten Panem – siste kapittel kommer neste år.

Filmene er basert på Suzanne Collins bøker, som har solgt millioner av eksemplarer, og dermed er det liten tvil om at store deler av kinopublikumet allerede vet hvordan det går med Katniss og vennene hennes når Mockingjay – Part 1 kommer på kino. Likevel kan det hende at tilhengere av bokserien blir overrasket over hva de får se i de to siste filmene.

I et intervju med Entertainment Weekly forteller regissør Francis Lawrence at han har jobbet tett med Collins og manusforfatter Peter Craig for å kunne overraske bokfansen også.

Han kan imidlertid berolige fans som er engstelige for at filmen skal avvike for mye fra boka med at det ikke vil bli noen større plotforandringer.

– Istedenfor å endre plottet og forandre rollefigurer, har vi grepet muligheten til å vise scener som kunne ha hendt på forskjellige tidspunkt i boken, sier regissøren.

– For oss handler det om å utvide istedenfor å forandre. Jeg tror det er spennende for fansen å se visse ting, så vi har åpnet opp verdenen. Vi får se noen nye steder og nye distrikter denne gangen, og omfanget blir ganske stort, forteller Lawrence.

Les anmeldelsene: The Hunger Games | The Hunger Games: Catching Fire

– To distinkte historier

I Mockingjay, den siste boken i Suzanne Collins trilogi, går Katniss med på å være frontfigur for opprøret mot den tyranniske president Snow når distriktene samles til krig.

Avgjørelsen om å dele den siste boken i to filmer har selvsagt ført til spekulasjoner rundt hvor historien skal deles, dette vil forøvrig ikke regissør Lawrence si noe om.

– Det skal være en av de skikkelig gode overraskelsene, sier Lawrence, men forklarer at filmene skal ha «to forskjellige, veldig distinkte historier».

Hvor tror du historien i Mockingjay – Part 1 kommer til å ende? Diskutér i kommentarfeltet under traileren!