Regissør Morten Tyldum gikk opp den røde løperen i Toronto før premieren på «The Imitation Game» i forrige uke med sin kone. (Foto: REUTERS/Mark Blinch)
Regissør Morten Tyldum gikk opp den røde løperen i Toronto før premieren på «The Imitation Game» i forrige uke med sin kone. (Foto: REUTERS/Mark Blinch)

– Den norske skepsisen er sunn å ha i en slik situasjon, fortalte regissør Morten Tyldum Filmpolitiet i Toronto i forrige uke.

Etter filmfestivalen i Telluride – hvor Morten Tyldums film om britiske Alan Turing hadde premiere – omtalte bloggere, publikummere og bransjemagasiner som en av årets soleklare Oscar-kandidater.

LES OGSÅ: – Morten Tyldums nye film har Oscar-potensial

I helgen ble publikumsprisen på filmfestivalen i Toronto, en av de andre viktige stoppestedene før nominasjonene blir annonsert avsluttet, delt ut til The Imitation Game. Dermed fortsetter den svært rosende omtalen av filmen med Benedict Cumberbatch i hovedrollen å strømme på.

– Det har vært overveldende, kommenterte regissøren før publikumsprisen i Toronto ble delt ut i helga.

Hyller Cumberbatch

Krigsdramaet forteller kodeknekkeren som etter å ha løst den tyske Enigma-koden under krigen, og gjorde et uvurderlig bidrag i kampen mot aksemaktene, ble arrestert for å være homofil. Ikke bare har anmeldelsene hyllet Cumberbatch sin rolleprestasjon, spesielt amerikanske filmkritikere har hentet frem superlativene i sin omtale av den norske filmskaperen.


Klikk her for å se traileren til filmen.

– Å være den som alle har søkelyset på er en merkelig opplevelse, innrømmer Tyldum.

–Hvordan opplever du det styret rundt deg som regissør?

– Vi snakker mye om å ta to steg tilbake å roe seg ned. Det er viktig å ikke tro på alt alle sier og ikke bli revet med.

NRK RADIO: Hør hele intervjuet fra da Filmpolitiet møtte Morten Tyldum på filmfestivalen Toronto

Toronto-vinnere når langt i Oscar-løpet

Tolv av filmene som har vunnet prisen siden årtusenskiftet har enten blitt nominert til, eller vunnet, en Oscar-pris det påfølgende året. Fjorårets vinner 12 Years a Slave vant hele tre priser under den 86. utdelingen i mars i år, inkludert for beste film.

– Den har en fantastisk regissør, Tyldum har vært her [på festivalen] tidligere med Hodejegerne, og med på rollelista er en av de beste skuespillerne og stjernene i verden akkurat nå, uttalte festivalens kunstneriske leder Cameron Bailey etter vinneren var annonsert.