Klikk her for å se traileren til «The Imitation Game».

Toronto International Film Festival (NRK): Tyldum har reist til den internasjonalt annerkjente kanadiske filmfestivalen for å vise frem andre verdenskrig-thrilleren The Imitation Game med Benedict Cumberbatch i hovedrollen.

Filmen blir allerede av flere omtalt som en Oscar-kandidat, og interessen for filmen sprengte alle rammer under Telluride-festivalen i slutten av august.

LES OGSÅ: Filmen har Oscar-potensial

Fullstappede festivalvisninger

– Vi hadde tre visninger, som i utgangspunktet er ganske mye, men så endte det med seks visninger fordi det var hundrevis som ikke kom inn. Festivalen hadde heller ikke sett lignende trykk eller «word-of-mouth»-effekt, så da skønte vi at «Oi, her skjer det noe», forteller Tyldum til NRK.

– Det er en enorm buzz rundt filmen her i Toronto. Hvordan opplever du plutselig å bli omtalt som Oscar-kandidat?

– Jeg tror ingen hadde forventet det. Men da Harvey (Weinstein, journ.anm.) kjøpte filmen og støttet den, tenkte vi det kanskje kunne bli noe. Men det har vært overveldende. Å være norsk, å plutselig være den som alle har søkelyset på, det er… merkelig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen som Allan Turing i «The Imitation Game». (Foto: Jack English/ The Weinstein Company)
Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen som Allan Turing i «The Imitation Game». (Foto: Jack English/ The Weinstein Company)

– Viktig å holde seg jordnær

Det er nemlig ikke bare filmen som har generert internasjonal interesse. Tyldum selv er på kort tid blitt et hett navn, som knyttes til flere filmprosjekter.

Les også: – Tyldum klar for «Chain of Events» | Tyldum skal regissere Gibson-film

– Du er en het potet om dagen, og nevnes i forbindelse med kommende prosjekter. Hvordan opplever du oppstyret?

– Det viktige er å ikke tro på det alle sier og la seg rive med. Det er sunt med norsk skepsis i denne siutasjonen. Det som er stas med det, er at vi får veldig mange bra prosjekter tilsendt, og at vi får tilgang til store prosjekter og store stjerner.

– Men jeg tror det er viktig å holde seg så jordnær som mulig, sier nordmannen.

Så langt får han god hjelp av familien.

– Vi hadde en seksåring som begynte på skole forrige uke, og det var deilig å ha en uke midt mellom Telluride og Toronto hvor alt handlet om skolestart, og det jorder deg kraftig – du skjønner at det er viktigere enn alt annet, sier Tyldum.