Det er ingen tvil om at en av filmhistoriens mest ikoniske skurker heter Ernst Stavro Blodfeld – eller, katta hans er ikonisk. For du husker vel skurken fra James Bond som alltid hadde den hvite angorakatten i armene?

Donald Pleasence var den første som ga ansikt til Blofeld. (Foto: SF Norge).
Donald Pleasence var den første som ga ansikt til Blofeld. (Foto: SF Norge).

James Bonds erkefiende, sjefen for den kriminelle organisasjonen SPECTRE, og eieren av den ikoniske katta, har ikke dukket opp i en James Bond-film siden Never Say Never Again i 1983. Nå, over 30 år senere kommer Blofeld tilbake.

The Daily Mail melder at superskurken skal være med i den neste Bond-filmen som foreløpig har navnet Bond 24, og spekulerer også om hvem som skal spille den katteklappende kjeltringen.

For et par uker siden meldte avisa at Tarantino-yndlingen Chrisoph Waltz, som vant Oscar for sin prestasjon i både Inglourious Basterds og Django Unchained, skal spille mot Daniel Craig i den nye filmen, og nå ryktes det altså at det er han som skal ha rollen som Blofeld.

Anmeldelse: «Skyfall» – James Bond søker fornyelse i egne røtter

Kjisjéen på en superskurk

Ernst Stavro Blodfeld har blitt portrettert av hele syv skuespillere, og fått stemme av to til. Han dukket for første gang opp i From Russia With Love i 1963, men vi fikk ikke se ansiktet hans før Donald Pleasence spilte ham i You Only Live Twice (James Bond i Japan) i 1967.

I Bond-universet er Blofeld, aka Number 1, kjent for sin kompromissløshet og nådeløse behandling av både sine fiender og underordnede.

Det er ingen tvil om at Chrisoph Waltz kommer til å gjøre en fabelaktig jobb hvis rollen virkelig er hans. Han har allerede bevist at han kan spille kynisk djevel i Inglourious Basterds, der han hadde rollen som nazi-obersten Hans Landa.

Blofeld er en figur som har blitt selve klisjéen på en superskurk, og er blitt parodiert en rekke ganger, kanskje best av Mike Myers som Dr. Evil i Austion Powers-filmene. Forventningene er derfor alt annet enn lave når vi nå skal få se skurken på lerretet igjen, og hvis det er noen som kan heve rollefiguren til et nytt nivå må det være Chrisoph Waltz.

Innspillingen av filmen begynner 6. desember, da vil det også komme mer informasjon om filmen og skuespillerne i den. Vi venter i spenning.

Les og hør: Topp 5: James Bond-låter!

(Og til deg som er ekstra Bond-nerd: Jada, selv om det var i «Never Say Never Again» vi så Blofeld forrige gang, så vet vi at «For Your Eyes Only» var den siste offisielle Bond-filmen han dukket opp i).

Hva synes du om å få Blofeld tilbake? Og synes du Waltz passer i rollen? Si din mening i kommentarfeltet!

Blofeld og katta si i From Russia With Love. (Foto: SF Norge).
Blofeld og katta si i From Russia With Love. (Foto: SF Norge).