Torsdag ble det bekreftet hvilke skuespillere som dukker opp i det neste James Bond-eventyret. Regissør Sam Mendes, som også hadde regi på den forrige Bond-filmen Skyfall, annonserte nyhetene under en pressekonferanse fra 007-settet i Pinewood Studios i London.

Filmen, som har gått under kodenavnet Bond 24, har fått navnet SPECTRE. Bond-fans vil kjenne igjen dette som navnet på den kriminelle organisasjonen ledet av Bonds erkefiende Ernst Stavro Blodfeld.

Ryktene om hvem som skal spille mot Daniel Craig i den nye filmen har gått lenge, men nå har vi fått en endelig avklaring om hvilke skuespillere som skal være med når innspillingen av filmen starter mandag 8. desember.

I oktober i år meldte The Daily Mail at Léa Seydoux skulle tre inn i rekken av Bond-piker sammen med blant andre Ursula Andress, Britt Ekland, Halle Berry og Eva Green. Nå er det klart at skuespilleren, kjent fra Blå er den varmeste fargen, skal spille Madeleine Swan. Hun får også selskap av Monica Belluci som skal spille Bond-damen Lucia Sciarra.

Anmeldelse: «Skyfall» – James Bond søker fornyelse i egne røtter

Slik ser filmplakaten for SPECTRE ut. (Foto: MGM / SF Norge AS).
Slik ser filmplakaten for SPECTRE ut. (Foto: MGM / SF Norge AS).

Gode valg

Filmpolitiets Birger Vestmo er fornøyd med valget av skuespillere og tror at de vil passe fint i den nye filmen.

– Både Monica Bellucci og Léa Seydoux er gode valg som de store kvinnerollene i SPECTRE. De er dyktige skuespillere som har utstrålingen man forventer av kvinneroller i Bond-filmer, sier han.

SPECTRE fortsetter etter handlingen i Skyfall, og Ralph Fiennes skal reprisere sin rolle som den nye M, Naomie Harris dukker igjen opp som den tøffeste versjonen av Eve Moneypenny vi har sett, Ben Whishaw fortsetter sin rolle som Q, og Rory Kinnear sin rolle som Tanner, Chief of Staff for MI6.

I tillegg til disse skal også Andrew Scott (Sherlock) og David Bautista (Guardians of the Galaxy) være med i filmen som rollefigurene Danby og Mr. Hinx.

– Det kan bli morsomt å se Bautista i en Bond-film. Mange, deriblant jeg, oppdaget wrestlingstjernas egenskaper som skuespiller i Guardians of the Galaxy, sier Birger.

Nevnte ikke Blofeld

I slutten av november kom nyheten om at Ernst Stavro Blodfeld skal være skurken i den nye filmen, og det ble antatt at Christoph Waltz skulle ha rollen. Foruten annonseringen av filmnavnet, nevnte ikke regissør Sam Mendes hverken SPECTRE eller Blofeld, men han bekreftet at Christoph Waltz har en rolle i filmen.

Rollefigurens navn ble imidlertid ikke annonsert, men på den offisielle Bond-Twitter-kontoen ble det annonsert at Waltz sin rollefigur heter Oberhauser. Med tanke på filmnavnet, og at Blofeld er kjent som «a master of disguise», kan det likevel være en mulighet at Waltz skal spille den legendariske skurken.

En annen teori (foreslått på Twitter av Henrik Austevoll W.) er at Waltz sin rollefigur er Hannes Oberhauser, som Bond skal ha sett på som en farsfigur i Ian Flemmings bøker, men som forsvant da Bond var ganske ung. Dette er en god teori, med tanke på at Mendes også i Skyfall utforsket Bonds forhistorie og barndom. Hvem som da er den store skurken i filmen, gjenstår å se.

Birger Vestmo mener det ikke er noe ved dagens annonsering som tyder på at Mendes tar noen store sjanser med sin neste Bond-film, siden mange av aktørene, blant annet manusforfatterne, er de samme som han jobbet med på Skyfall.

– De nye som kommer inn er også kjente navn som virker lite risikable, men trygt betyr ikke nødvendigvis dårlig. Bond-serien lever godt på å levere frisk action tuftet på gamle tradisjoner, konkluderer han.

Hva synes du? Blir vel bra det her?

Mot slutten av Skyfall ble Bonds berømte Aston Martin DB5 et totalvrak, og under pressekonferansen ble det også avslørt at Aston Martin DB10 blir Bonds nye bil.

Regissør Sam Mendes avduker Bonds nye bil under pressekonferansen. (Foto: Skjermdump, MGM).
Regissør Sam Mendes avduker Bonds nye bil under pressekonferansen. (Foto: Skjermdump, MGM).

Hva synes du om «SPECTRE» og valget av skuespillere? Si din mening i kommentarfeltet!