Morten Tyldums film The Imitation Game var nominert til hele 5 Golden Globe-priser, men nådde ikke til topps i noen av kategoriene.

Les også: Her er alle Golden Globe-vinnerne

USA-korrespondent Gro Holm i Hollywood. (Foto: NRK)
USA-korrespondent Gro Holm i Hollywood. (Foto: NRK)

NRKs USA-korrespondent Gro Holm er i Hollywood, og fikk følgende kommentar fra Janne Tyldum, Morten Tyldums kone, rett etter at utdelingen var ferdig.

– Vi gir skuffelsen fem minutter! Den er til å ta og føle på akkurat nå. Men Morten og jeg føler at vi har vunnet bare ved at The Imitation Game ble nominert i fem kategorier. Vi er ydmyke, fordi det var fantastiske konkurrenter som vant. The Imitation Game er i det aller øverste skiktet.

Se NRKs reportasje fra Hollywood i natt om Morten Tyldums tap og Hollywoods støtte til Charlie Hebdo.

Fremdeles Oscar-sjanser

Janne Tyldum forteller at de har troen på at The Imitation Game kan dukke opp når Oscar-nominasjonene kommer nå på torsdag 15. januar.

– Vi tror at vi har gode sjanser i neste runde, når Oscar-prisene skal deles ut 22. februar.

NRKs filmkritiker Vegard Larsen fulgte prisutdelingen tett i natt. Han tror ikke mangelen på priser har negative konsekvenser for Morten Tyldums Hollywood-karriere.

– Han har fått markert seg stort med fem nominasjoner, så jeg tror ikke det har så mye å si for hans karriere at de ikke vant noen priser. Før denne filmen så var det så å si ingen i den amerikanske filmindustrien som visste hvem han var, nå vet alle det. Så han har uansett tjent på dette.

På torsdag offentliggjøres de nominerte til årets Oscar-priser. Morten Tyldum har tidligere uttalt at han håper å bli nominert i fem kategorier under filmbransjens mest prestisjetunge prisutdeling.

Filmen har fått en bedre mottagelse av amerikanske filmanmeldere enn de europeiske. Dette tror Larsen er en fordel for den norske regissøren.

Les også: – Blir skuffet dersom det ikke blir Oscar-nominasjoner

– Golden Globe-nominasjonene bestemmes av utenlandske journalister som arbeider i Hollywood, mens Oscar-nominasjonene bestemmes av amerikanske bransjefolk. Så jeg tror han har enda større mulighet til å bli nominert til Oscar.

Før helgen kom også nyheten om at The Imitation Game er nominert til hele ni BAFTA-priser – BAFTA er britenes svar på Oscar-utdelingen.