Under helgens Golden Globe-utdeling vant Amazon sine første priser for en tv-serie. Med prisen for beste komiserie og beste mannlige hovedrolle i en komiserie gikk Transparent forbi både HBO-serien Girls og Netflix-serien Orange Is the New Black. Det er et eksempel på at det amerikanske tv-markedet mer enn noen gang før er i en voldsom omveltning.

Med enorm kapital fra den svært populære nettbutikken bestemte toppsjef Jeff Bezos seg for å skape en ny aktør på strømmemarkedet. Det inkluderer også å satse på en betydelig egenproduksjon av serier og annet innhold til «Prime Video».

Nå har Amazon Studios annonsert at de har hyret den svært kjente regissøren Woody Allen til å skape en ny tv-serie, hans første etter en svært lang karriere i filmbransjen.

– Han er en visjonær regissør som har skapt noen av de største filmene gjennom tidene og det er en ære å jobbe med ham på hans første tv-serie, fortalte nestsjefen for Amazon Studios Roy Price i en pressemelding.

– Aner ikke hvordan jeg ramlet inn i dette

Store ord om en mann som de siste årene har pumpet ut både fabelaktige, mediokre og mindre gode filmer, hver med en ny vri på den romantiske komedien. Allen selv er mer beskjeden og understreker den nevrotiske stilen han er kjent for i media.

– Jeg aner ikke hvordan jeg ramlet inn i dette. Jeg har ingen ideer og vet ikke hvor jeg skal begynne.

Midnight in Paris. (Foto: Scanbox Entertainment AS)
Owen Wilson spiller hovedrollen som Gil Pender i «Midnight in Paris», en forfatter som på mystisk vis finner en kobling mellom nåtiden og 1920-tallets bohemske Paris. Filmen fra 2012 er en av Allens største kassasuksesser i nyere tid. (Foto: Scanbox Entertainment AS)

Allen har tidligere jobbet med TV på 50- og 60-tallet, og har med sin lage filmkarriere utstrakt erfaring med dramasjangeren. Detaljer om hans kommende Amazon-serie er enda ikke kjent.

ANMELDELSE: Midtnight in Paris (5) | To Rome with Love (4) | Blue Jasmine (5) | Fading Gigolo (4) | Magic in the Moonlight (3)

Med Allen på laget fester Amazon grepet og skjerper konkurransen mot HBO og Netflix. Tidligere er det kjent at Amazon inviterte X-Files-skaper Chris Carter til å skape en pilot til den postapokalyptiske dramaserien . Tidligere denne måneden ble det klart at den ikke plukkes opp for en hel sesong.