https://www.youtube.com/watch?v=Th8os-IfZhg

Klikk for å se intervjuet med Weaver og Blomkamp.

Sigourney Weaver har takket ja til å bli med i regissør Neill Blomkamps planlagte Alien-film.

I et intervju med den britiske tv-stasjonen Sky avslørte de to, som for tiden promoterer den kommende filmen Chappie, at de ofte kritiserte siste to filmene i serien vil gå i glemmeboka.

– Jeg vil at denne filmen skal føles som den bokstavelig talt er det genetiske søskenet til Aliens. Så det blir Alien, Aliens og denne filmen.

Med Ellen Ripley tilbake på laget vil Blomkamp dermed bort fra David Finchers Alien 3 og Jean-Pierre Jeunets Alien: Reurrection, og lage en helt ny slutt på filmserien. Filmpolitiet har tidligere skrevet om at Blomkamps Alien-film skulle legges til tiden mellom Prometheus 2 og Alien, med en eldre hovedrolleinnehaver er ikke dette lenger en sannsynlig vei for den femte filmen i serien.

BLU-RAY: Alien: Anthology – ekstremt elegant!

«Ripley» vil ha ny slutt

Sigourney Weaver uttrykker at hun ikke har vært helt fornøyd med hvordan manusforfatter Joss Whedon og regissør Jeunet avsluttet Alien-sagaen i Alien: Resurrection fra 1997.

– Jeg har lyst til å ta Rippley ut av hennes flytende tilværelse i verdensrommet og gi en ordentlig avslutning til det som var en fantastisk historie, forteller Weaver i intervjuet med Sky.

– Så da en som Neill Blomkamp plutselig sa at han var interessert i å avslutte denne historien, så spisset jeg ørene. Vi startet å prate på settet til Chappie om Blomkamps kjærlighet til disse filmene. Og så begynte han å sende meg konseptkunst og mange ideer til historien.

Detaljer om historien i den nye Alien-filmen er ikke kjent, utover den nevnte konseptkunsten som Blomkamp publiserte på sin Instagram-konto tidligere i år.

Regissøren har ingen ytterligere filmprosjekter på horisonten etter premieren på Chappie, som starter her i Norge neste uke, men selv om forarbeidet er godt i gang vil den nye filmen først få premiere om et par år.


Les mer om «Alien»: