Natt til tirsdag kom det en ny trailer for Star Wars: The Force Awakens, og her i Filmpolitiet har vi selvfølgelig kastet oss over den 2 minutter og 35 sekunder lange snutten for å finne ut hva den avslører om handlingen i den kommende storfilmen.

Den første traileren og teaseren avslørte svært lite, men selv om den nye traileren ikke legger det hele klart, gir den oss litt ny interessant informasjon.

Som vi allerede vet så er handlingen i The Force Awakens satt 30 år etter Jediridderen vender tilbake, men i den nye traileren ser det ut til at jediene og kampen mot den mørke siden ikke har gått ned i historiebøkene, men snarere blitt en myte.

– There are stories about what happened, hører vi Daisy Ridleys rollefigur Rey si i traileren. Hvor Han Solo deretter svarer:

Se også: Den første teaseren | Den første traileren

– It’s true, all of it. The Dark Side. The Jedi. They’re real.

Kraften har med andre ord blitt noe mytisk, som folk ikke snakker om lenger, men nå våkner den altså til live igjen.

Harrison Ford som Han Solo i Star Wars: The Force Awakens (Foto: The Walt Disney Company).
Harrison Ford som Han Solo i Star Wars: The Force Awakens (Foto: The Walt Disney Company).

Har den rette følelsen

Det er under to måneder igjen til filmen har premiere her til lands. Og den nye traileren befester inntrykket fra teaseren som ble sluppet tidligere i år: J.J. Abrams har noe stort på gang!

Bildene indikerer en storslått Star Wars-film som har alle effekter en moderne sci-fi-film forventes å ha, samtidig som vi ser tydelige spor etter det gamle universet som George Lucas etablerte på 1970-tallet. Kostymene, fartøyene og det rike landskapet figurene beveger seg i ser kjent ut.

Les også: De ti beste «Star Wars»-sitatene!

Denne traileren gjør oss overbeviste om at Star Wars-universet har havnet i de rette hender! Den ser eventyrlig ut, har den rette følelsen og det korrekte uttrykket. Nå håper vi at J.J. Abrams også har greid å ivareta den originale Star Wars-trilogiens humoristiske sider, for det kommer ikke så godt frem i denne traileren.

Den fokuserer på den episke mytologien om kampen mellom det gode og onde, ikke så mye på den løsslupne tonen fra de tidlige filmene. Men J.J. Abrams hadde den siden av saken på stell da han gjenåpnet Star Trek-universet i 2009, så vi har tro på at dette er med når Star Wars: The Force Awakens kommer på kino 16. desember!

Hva synes du om traileren? Si din mening og diskutér i kommentarfeltet!