Da Aksel Hennie fikk en rolle i Ridley Scotts nye storfilm The Martian, ble det full furore her til lands. Endelig skulle vårt store stjernehåp i Hollywood få en ordentlig rolle!

For selv om Hennies «Tydeus» var en artig figur i Dwayne Johnsons Hercules, var det ingen tvil om at vi ble skuffa over at han bare hadde én replikk gjennom hele filmen.

Hercules… Aksel Hennie i «Hercules»…

Nå er det nok ikke så vanskelig å telle antall replikker rollefiguren Alex Vogel har i The Martian heller, men astronauten og kjemikeren har faktisk en avgjørende funksjon i filmen. Og Aksels Hollywood-fremtid ser nå lys ut, i hvert fall hvis vi skal tro mesterregissør Ridley Scott.

– Jeg synes han er utrolig flink, og jeg satt virkelig pris på å jobbe med ham, forteller Scott til NRK, under et intervju i forbindelse med førpremieren på The Martian i London.

Les også: – Houston er alltid hjelpsomme. Ridley Scott fikk hjelp av NASA for å gjøre The Martian vitenskapelig korrekt

Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara og Aksel Hennie i The Martian (Foto: 20th Century Fox).
Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara og Aksel Hennie i The Martian (Foto: 20th Century Fox).

Oppdaget Hennie i «Hodejegerne»

Regissøren tror dette er det rette tidspunktet for europeiske skuespillere å slå gjennom i Hollywood.

– Han snakker så godt engelsk at han bare må komme hit. Og nå som det internasjonale kinomarkedet er blitt to tredjedeler større enn det amerikanske, så er det en fordel å ha for eksempel en tysk eller en norsk skuespiller i en film, forklarer han.

Og det var i utgangspunktet en tysk skuespiller Scott trengte til rollen som Alex Vogel, med så oppdaget han Hennie.

– Jeg så ham i Hodejegerne og tenkte, oi hvem er det? Han der trenger en god mulighet! Og selv om jeg egentlig skulle ha en tysker til filmen, så tenkte jeg «what the hell».

– Å, jeg elsker Aksel, utbrøt Jessica Chastain da hun ble spurt om Aksel Hennie av NRK. (Foto: NRK).
– Å, jeg elsker Aksel, utbrøt Jessica Chastain da hun ble spurt om Aksel Hennie av NRK. (Foto: NRK).

Filmanmeldelse: «Hodejegerne» – En gnistrende god thriller!

Et naturtalent

Siden store deler av The Martian foregår i verdensrommet har filmen naturlig nok en del scener der rollefigurene er i vektløs tilstand. Derfor må skuespillerne henges og dras rundt i vaiere. Her hadde Hennie en fordel.

– Han er en fallskjermhopper på hobbybasis, så da han hang i vaierne var han veldig flink. Det gikk veldig lett, og virket helt naturlig for ham, forteller Scott.

En annen som lot seg imponere av Aksel Hennies fallskjermerfaring var Jessica Chastain, som spiller Mellissa Lewis, kommandøren for mannskapet på romskipet Hermes.

– En gang ble jeg med ham da han skulle fly i vindtunnel, og det var skikkelig kult. Jeg gjorde det ikke altså! Jeg tok bilder, forteller hun og ler.

Les også: Aksel vs Axel – Kan Aksels Hollywood-roller sammenlignes med prestasjonene hans her hjemme?

Chastain sier hun elsket å jobbe med Hennie og at han absolutt har en fremtid i Hollywood.

– Jeg tror han har en utmerket fremtid uansett hvor han velger å jobbe. Han er en veldig talentfull skuespiller, og en virkelig bra person, avslutter Chastain.

Basert på disse tilbakemeldingene regner vi med at både Aksel, og manageren hans i statene, er rimelig fornøyde.