Serieåret 2015 var et år fullt av nye favoritter og særdeles sterke andresesonger. Det er en trend vi håper fortsetter inn i det nye året. Det er i hvert fall flere nye bekjentskaper vi gleder oss veldig til å se på skjermen.

Vi må vente på gjensyn med 2015-favoritten Fargo og den etterlengtede Twin Peaks-comebacket — to serier som begge dukker opp i 2017.

ANMELDELSE: Fargo S02 – Den beste serien i 2015

Men neste år byr på nok 90-tallsnostalgi med både Fuller House og ny runde X-Files, flere friske norske/nordiske seriesatsinger som Black Widows, Nobel, Bedraget og Aber Bergen, og nye sesonger av giganter som Game of Thrones, The Walking Dead, House of Cards, Orange Is the New Black og Veep.

Her er seriene vi gleder oss aller mest til. Er du enig? Uenig? Gi oss din liste og bli med på diskusjonen i kommentarfeltet nedenfor.

2015: Årets beste filmer | Årets beste spill | Årets beste TV-serier


Black Widows

(Foto: Viaplay)
(Foto: Viaplay)

Basert på en finsk suksess fra 2014 kommer Black Widows. Dette er en satsing fra Viaplay og TV3, og et samarbeid mellom MTG TV i Sverige, Norge og Danmark med skuespillere fra alle tre landene.

Peter Stormare skal ha en av de sentrale rollene. Det samme skal Synnøve Macody Lund. Norske Janic Heen (serien Brødre) har regien.

Dette er et krimdrama om tre kvinner som planlegger hevn på sine menn, og har i så måte både potensial til drama, forviklinger og spenning.

Vi synes jo Broen fikk god dreis på å krysse de skandinaviske landegrensene. Vi har vel en følelse av at dette ikke blir like mørkt og regntungt, men vi gleder oss til å se hva Viaplay og TV3 har å by på i sin egen originalserie.

Black Widows har planlagt premiere våren 2016 på Viaplay og TV3.


Daredevil S02

(Foto: Netflix)
(Foto: Netflix)

På slutten av sesong én fikk vi endelig se Matt Murdock ta på seg den ikoniske Daredevil-drakten.

Det er jo først når en helt får en lekker drakt at helten virkelig blir super. Så nå ligger alt til rette for at Daredevil for alvor kan ta fatt på livet som Hell’s Kitchens beskytter.

Vi håper på kule slagsmål, litt romantikk og at Punisher blir en kul type å bryne seg på for vår blinde advokatvenn.

Vi har også hørt snakk om at Electra dukker opp, det er en sylkvass dame som vi gjerne vil se henge med Matt.

Daredevil har planlagt premiere på Netflix til våren.


Baskets

(Foto: FX)
(Foto: FX)

Stikkordet er ukomfortabelt når komikerne Louis C.K og Zach Galifianakis teamer opp for komiserien Baskets.

Galifianakis spiller Chip Baskets. En skjeggete mann som drømmer om å lykkes som klovn. Men etter å ikke ha kommet inn på en prestisjeskole for klovner i Paris, ender han opp med å jobbe på en rodeo i Bakersfield, California.

Ut fra de få klippene vi har sett, ser dette ut som en smart enkamera-produksjon hvor bildeutsnitt, situasjonenes indre spenning og Zach Galifianakis komiske timing og såre vesen er vesentlige ingredienser.

Baskets har ikke fått noen norsk distribusjon ennå, men har premiere på amerikanske FX i februar.


Westworld

(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Denne sto på listen vår over serier vi gledet oss til i 2015 også, men den ble dessverre utsatt. Men nå lover HBO at serien basert på den visuelt slående filmen med samme navn (Westworld fra 1973) skal komme til sommeren.

Dette er roboter og kunstig intelligens i møte med den gamle ville vesten. Handlingen foregår i en fornøyelsespark hvor roboter utgjør attraksjonene, og det går jo ikke bestandig så bra…

Ingrid Bolsø Berdal er klar for rollen som Armistice. Ed Harris og Anthony Hopkins er også med. Og ut fra teaseren, så ser det ut til at serien har beholdt mye av estetikken fra originalfilmen, og lagt til en del friske visuelle løsninger på filmens rollegalleri.

Westworld har premiere på HBO Nordic til sommeren.


The Leftovers S03

(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Da siste episode av The Leftovers sesong to ble sendt i starten av desember, var det enda ikke klart om serien fikk en ny sesong.

Heldigvis kunne HBO uka etter melde om at fansen vil få en tredje og siste sesong av den mystiske fortellingen.

Svaret på hva som egentlig skjedde den dagen da to prosent av jordas befolkning forsvant får vi nok aldri. Men selv om seriens finale nok vil bli en tvetydig og mystisk affære, håper vi på å få en god avslutning på hovedpersonen Kevins historie.

HBO har ikke satt dato for premieren på The Leftovers S03 enda, men det er forventet at sesongen dukker opp i slutten av 2016.


SKAM S02

(Foto: NRK)
(Foto: NRK)

SKAM var svært nære å komme med på Filmpolitiets toppliste over årets beste serier, for dette var en serie som virkelig engasjerte.

Det var fint å se at SKAM tar tenåringslivets problemer på alvor, og vi elsket dramaet, intrigene, og hemmelighetene.

Etter sesongavslutningen på sesong én, og ikke minst traileren for sesong to, holder vi på å dø av nysgjerrighet for hva som skal skje videre. Tenk at vi må vente helt til februar!

SKAM S02 har premiere på p3.no i februar.


Vinyl

(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Det meste klinger veldig stort og spektakulært når en tar en forhåndstitt på Vinyl.

Serienavnet er sånn passe pompøst. Det skal foregå i retroparadiset «New York på 70-tallet». Piloten er regissert av Martin Scorsese – en mann som kan både regi, New York og 70-tallet. Mick Jagger er med på produsentsiden.

Ja, det er lett å få forventninger. Og ut fra traileren å dømme så er dette en kul tidskoloritt, masse dop, klining, balltrevold og kule konserter. Vi forventer selvsagt at soundtracket kommer til å servere oss noen frysninger foran skjermen.

Altså, om denne kaken ramler sammen, så er det ikke fordi kokken manglet de beste ingrediensene!

Vinyl har premiere på HBO Nordic i februar.


The X-Files

(Foto: Fox)
(Foto: Fox)

Sannheten er at vi både gruer oss og gleder oss til denne. Ikke alle gjenforeninger er nødvendige eller vellykkede, og når Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson) skal tilbake på skjermen, 13 år etter forrige gang. Ja, det er mye godt rykte som står på spill.

Men det kan også bli fantastisk bra!

Spesielt Gillian Anderson har gjort veldig gode ting i TV-serier de siste årene, i både Hannibal og The Fall, så vi gleder oss til å se hva hun kan bringe til partnerskapet denne gangen.

Når det gjelder verden i dag kontra verden anno 1993, så skal det ikke være noe dårligere klima for konspirasjoner og utenomjordelig mystikk i 2015. Så hvis de treffer tidsånden kan dette bli riktig så kult.

Det er i første omgang snakk om en ny miniserie på seks episoder. Denne sesongen vil både ha en sammenhengende historie, og episoder som kun fokuserer på en enkelt sak.

Oppdatering: The X-Files har premiere på TV3 og Viaplay den 28. januar.


American Crime Story

(Foto: FX)
(Foto: FX)

Ross fra Friends skal spille faren til Kim Kardashian i en «true crime»-serie om rettssaken til O.J Simpson.

Ok, her er det mye.

Men det er altså FX, serieskaperne Scott Alexander og Larry Karaszewski og to av produsentene bak American Horror Story som nå skal lage en antologiserie om kjente krimsaker fra virkeligheten.

Først ute er rettssaken mot O.J Simpson fra midten av 90-tallet. Og det er litt av et skuespillergalleri som møter oss.

Cuba Gooding Jr. skal spille O.J. David Schwimmer (altså Ross) skal spille hans advokat Robert Kardashian (det er den biologiske faren til Kim) og John Travolta er også med på advokatlaget til den berømte skuespiller- og fotballstjernen.

Det kan bli 90-tallsfest, og det kan bli et utrolig spennende og fengende blikk på en av de siste tiårs mest medieomtalte rettssaker.

American Crime Story har ikke fått noen norsk distribusjon ennå, men har premiere på amerikanske FX i februar.


Game of Thrones S06

(Foto: HBO)
«Sitter her på trappa og venter på a dragemamma». (Foto: HBO)

Vi har kost oss masse med alle sesongene av Game of Thrones men vi har aldri gledet oss så mye til en ny sesong som i 2016. Vi er altså så spente!

For nå som TV-serien har tatt igjen bokserien er det ikke lenger bare Jon Snow som ikke vet noen ting.

Vi som har lest George R.R. Martins A Song of Ice and Fire har for første gang i TV-seriens historie like lite peiling på hva som skal skje som alle andre. Nå er det også vår tur til å bli sjokkerte når rollefigurer blir drept på bestialsk vis – kjempegøy!


Hvilke TV-serier gleder du deg mest til i 2016. Gi oss din liste i kommentarfeltet nedenfor.