Alice Through The Looking Glass er oppfølgeren til Tim Burtons Alice In Wonderland, begge basert på Lewis Carrols klassiske eventyrbøker.

Nå er det James Bobin (Da Ali G Show, Flight Of The Conchords, The Muppets) som regisserer, og han gjør slett ingen dårlig jobb med å kanalisere Burtons visjon fra den første over til den andre. Historien er full av snodige figurer, actionfylte situasjoner og visuelle lekkerheter.

Burtons film hadde kanskje noen mørkere stemninger som gjorde den mer interessant, men Bobins andrefilm står seg overraskende godt, og er en fantasirik eventyrfilm som utviser solid fortellerglede.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Hattemakeren (Johnny Depp) i Alice Through The Looking Glass (Foto: © 2014 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved).
Hattemakeren (Johnny Depp) i Alice Through The Looking Glass (Foto: © 2014 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved).

Må reise tilbake i tid

Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska) kommer tilbake til det absurde og merkelige Eventyrland, der hun oppdager at hattemakeren Tarrant Hightop (Johnny Depp) har gått inn i en dyp depresjon.

Ingen tror på teorien om at familien hans, som tilsynelatende ble drept av en drage, likevel er i live.

For å hjelpe hattemakeren må Alice reise tilbake i tid for å redde familien, men det blir ikke lett å stjele tidsreisefarkosten kronosfæren fra Tiden (Sacha Baron Cohen).

LES: Anmeldelsen av Warcraft: The Beginning

Jeg har ikke lest Lewis Carrols Alice-bøker, og kan derfor ikke kommentere hvordan filmen står seg til bøkene. Men som film er dette et fargesprakende eventyr med stor oppfinnsomhet i det visuelle uttrykket.

Data-animasjonen dominerer så sterkt at historien av og til står i fare for å havne i bakgrunnen. Tidsreiseplottet er heller ikke det mest originale eller medrivende.

Vi har sett denne typen historier mange ganger. Men som visuell fantasi, er Alice Through The Looking Glass et imponerende skue.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Helena Bonham Carter spiller Iracebeth/Den røde dronningen i Alice Through The Looking Glass (Foto: © 2014 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved).
Helena Bonham Carter spiller Iracebeth/Den røde dronningen i Alice Through The Looking Glass (Foto: © 2014 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved).

Fantasifullt effektmakeri

Jeg likte ikke Mia Wasikowskas Alice så godt i den første filmen, der hun fremsto som en veik heltinne. Hun er heldigvis et hakk bedre i denne filmen.

Johnny Depps hattemaker er gråere i oppfølgeren, som forklares av historien, men gjør figuren litt kjedeligere. Mer galskap hadde gjort susen for Depp, men heldigvis kan Helena Bonham Carter dyrke galskapen som Iracebeth.

Sacha Baron Cohen spiller Tiden på sitt sedvanlige vis med tulleaksent, med delvis hell. Det aller beste er kanskje å høre Alan Rickmans stemme igjen, i hans siste filmrolle som sommerfuglen Absolem.

LES: Anmeldelsen av X-Men: Apocalypse

Alice Through The Looking Glass har mye å by på for de som elsker gode effekter på film. Den kunne vært fantastisk om historien og figurene var like gode.

Regissør James Bobin har prestert på et nivå som ligger rett under de beste eventyrfilmene, men dette er likevel verdt en anbefaling.

Filmen har absolutt en verdi som fantasifullt effektmakeri, der spesielt en spennende sekvens med en bokstavelig kamp mot tiden er et høydepunkt.

 

Om FILMEN

Alice Through The Looking Glass
  • Alice Through The Looking Glass
  • Slippdato: 25.5.2016
  • Regi: James Bobin
  • Utgiver: The Walt Disney Company
  • Aldersgrense: 9
  • Sjanger: Barn, Eventyr, Familie