LONDON (NRK): Det er lite som minner om det varme og klamme Florida når NRK møter Andrea Riseborough (Birdman, Oblivion m.fl.) for å snakke om den nye sesongen av familiedramaet Bloodline.

Det er en typisk kald London-dag til tross for solskinnet, og Riseborough snakker en klassisk nordengelsk dialekt, ikke noe amerikansk her.

ANMELDELSE: Bloodline S02 – Mørkere familiehemmeligheter

Andrea Riseborough i sesong 2 av Bloodline (Foto: Netflix)
Andrea Riseborough i sesong 2 av Bloodline (Foto: Netflix)

– Bra med nytt blod

Riseborough spiller Evangeline, ekskjæresten til Ben Mendelsohns rollefigur Danny Rayburn. Og i likhet med ham, er hun altså ikke amerikaner.

– Vi var en merkelig blanding av folk fra både her og der. Sissy (Spacek – som spiller moren i familien Rayburn) er fra Texas, Ben og Jacinda (Barret, spiller kona til hovedpersonen John Rayburn) er fra Australia … men vi fungerte kjempegodt sammen, sier Riseborough.

34-åringen kommer fra Newcastle i Nord-England, og har spilt i flere engelske filmer som Made In Dagenham (2010) og Never Let Me Go (2010) før hun dukket opp sammen med storheter som Tom Cruise og Morgan Freeman i sci-fi filmen Oblivion i 2013 og så i Birdman året etter.

Nå venter 13 ferske episoder i sesong 2 av serien Bloodline, selv om hun ikke dukker opp helt med én gang.

– De var så velkomne og hyggelige. Jeg tror det var bra for dem å få inn nytt blod i sesong 2, de var alle litt rastløse der nede i (Florida) Keys, forteller hun.

Andrea Riseborough (t.v) som Evangeline - et av de ferskeste tilskuddene til den hemmelighetsfulle Reyburn-familien vi følger i Bloodline. (Foto: Netflix)
Andrea Riseborough (t.v) som Evangeline – et av de ferskeste tilskuddene til den hemmelighetsfulle Reyburn-familien vi følger i Bloodline. (Foto: Netflix)

Bygget rollefiguren selv

Riseboroughs rolle som Evangeline fyller delvis opp hullet etter Danny Rayburn, som iallfall devlis forsvant ut i forrige sesong. Hun fikk bygget ut mye av figuren selv.

– Vi skapte rollefiguren sammen. Jeg fortalte dem litt om mitt liv, og så fortalte de om hvordan de hadde tenkt at hun skulle komme inn og lage storm. Bitene ble satt sammen, og Evengaline ble født. Hun er skikkelig vill, umulig å temme, myk og knust. Hun har et desperat behov for å bli akseptert, noe hun deler med Ben Mendelsohns rollefigur Danny, forklarer Riseborough.

Historiefortellingen i forrige sesong av Bloodline hopper mellom nåtid, fortid og fremtid, og seeren fikk små spor i hver episode. Denne gangen er historiefortellingen noe mer lineær, men skuespillerne visste likevel svært lite om hva som skulle skje.

– Historien går baklengs. Det var ikke gitt at du kvelden før visste hva du skulle gjøre dagen etter. Det gjorde deg veldig intuitiv, og du måtte improvisere mye. Jeg nøt det! Det er som selvskading, men det føles bra, sier Riseborough og ler.

Hun følte arbeidsmetoden gjorde at hun ble bedre kjent med rollefiguren.

Evangeline dukker opp i mange av de kommende Bloodline-episodene som er tilgjengelig på Netflix fra fredag 27. mai.