Kjæledyr i storbyen er en gjenganger i tegnefilmhistorien, fra Lady og Landstrykeren og 101 dalmatinere til Stuart Little og Nedenom og hjem igjen.

I Kjæledyrenes hemmelige liv stifter vi bekjentskap med både hund, katt, marsvin og mange andre dyr som lever inneliv i New York.

Figurene er morsomme og allsidige, historien fortelles med energiske hopp og sprett, og humoren er god nok til å vekke latter.

Kjæledyrenes hemmelige liv scorer kanskje ikke høyt på originalitet. Historien har et velkjent budskap som er sett mange ganger før, men den underholder så absolutt til godkjent karakter.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Max får konkurranse når Max flytter inn i Kjæledyrenes hemmelige liv (Foto: United International Pictures)
Max får konkurranse når Max flytter inn i Kjæledyrenes hemmelige liv (Foto: United International Pictures)

Gjennomført humoristisk tone

Hovedpersonen er den lille hunden Max, som får sitt bekymringsløse kjæledyrliv forstyrret når den store kjøteren Duke også flytter inn.

Begivenheter gjør at de likevel må inngå et motvillig samarbeid. De oppdager at den uberegnelige kaninen Snøball planlegger et opprør sammen med andre fortapte kjæledyr i kloakken under New York.

Historien legger til rette for mye morsom action, både over og under gateplan, med flere oppfinnsomme scener og en frisk og gjennomført humoristisk tone.

LES: Anmeldelsen av Under sanden

I originalversjonen er det komikeren Louis C.K. som gir stemme til Max. I den norske versjonen hører vi Thomas Giertsen, som gjør en utmerket jobb med å gjøre Max til en kvikk, småfrekk og sjarmerende personlighet.

En annen favoritt i filmen er Snøball, som riktignok ligner mistenkelig mye på kaninen i Pixar-kortfilmen Presto, men har en sprøere personlighet som det er en fornøyelse å bli introdusert for.

I det hele tatt har filmskaperne gjort en god jobb med persongalleriet, eller skal man si dyregalleriet, som er filmens største fortrinn.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Den gale kaninen Snøball ønsker revolusjon i Kjæledyrenes hemmelige liv (Foto: United International Pictures)
Den gale kaninen Snøball ønsker revolusjon i Kjæledyrenes hemmelige liv (Foto: United International Pictures)

Velrettede spark

Kjæledyrenes hemmelige liv er regissert av Chris Renaud og Yarrow Cheney. Førstnevnte regisserte de to Grusomme meg-filmene, mens sistnevnte var produksjonsdesigner på dem.

Deres første samarbeid på regi har gitt et overraskende sprekt resultat, med velrettede spark til kjæledyrelskere, en fartsfylt historie, og nydelig animasjon med en litt overdreven versjon av New York som bakteppe.

LES: Anmeldelsen av Småfugler

Det filmen handler om, er kanskje ikke fullt så interessant. To ulike personligheter som må forenes om et felles mål er et av filmhistoriens mest velbrukte temaer.

Men figurene vi møter i Kjæledyrenes hemmelige liv er så gode at det spiller mindre rolle. Denne filmen har en stabil underholdningsevne som sikrer moroa.

Om FILMEN

Kjæledyrenes hemmelige liv
  • Kjæledyrenes hemmelige liv
  • Slippdato:
  • Regi: Chris Renaud og Yarrow Cheney
  • Utgiver: United International Pictures
  • Originaltittel: The Secret Life of Pets
  • Aldersgrense: Tillatt for alle
  • Sjanger: Animert, Barn, Familie