Den første Now You See Me-filmen slet med håpløst sprikende troverdighet. Oppfølgeren er et lite hakk bedre, men også den har en historie som er umulig å tro på, og lite overbevisende trylletriks.

Regissør Jon M. Chu (G.I. Joe: Retaliation, Justin Bieber’s Never Say Never) underholder med kjappe begivenheter over flere verdensdeler, og filmen har et strømlinjeformet uttrykk som aldri gjør den direkte kjedelig.

Den har også flinke skuespillere, som tross et begredelig manus, greier å spille figurer man føler ett og annet for. Moroa ødelegges av et søkt plott og billig lureri som det er vanskelig å ta på alvor.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Morgan Freeman spiller nok en gang Thaddeus i Now You See Me 2. (Foto: Jay Maidment/Summit Entertainment vis AP)
Morgan Freeman spiller nok en gang Thaddeus i Now You See Me 2. (Foto: Jay Maidment/Summit Entertainment vis AP)

Må begå innbrudd

Tryllekunstnerne i The Four Horsemen kommer frem fra ett år i skjul når et tech-geni (Daniel Radcliffe) tvinger dem til å begå deres vanskeligste innbrudd noensinne.

Daniel (Jesse Eisenberg), Dylan (Mark Ruffalo), Jack (Dave Franco) og Merritt (Woody Harrelson) får en ny kollega, nemlig Lula (Lizzy Caplan). Sammen må de stjele en chip som gir tilgang til alle verdens computere.

Men en av deres fiender fra film 1, Thaddeus (Morgan Freeman), er på jakt etter hevn, samtidig som Dylan står i fare for å få blåst sitt cover i FBI.

LES: Anmeldelsen av The Conjuring 2

Filmens fremste fortrinn er sympatiske skuespillere som oppnår en viss kjemi mellom hverandre. Det er lett å heie på Eisenberg, Ruffalo, Franco og Harrelson, mens også nykommer Caplan hevder seg godt i mannlig selskap.

Jeg skulle bare ønske at de hadde et bedre manus å spille etter. Innledningsvis handler det om mobilselskapers evne til å spionere på sine kunder, ganske sikkert et spark til Apple og Google.

Men det innviklede plottet er full av merkelige motivasjoner og rare handlinger. Hvorfor enkelte figurer gjør som de gjør, er ikke lett å forstå seg på. Historien er full av lureforsøk, men stort sett forklares lureriet med tilbakeblikk som vi ikke har sett før. Jeg vil lures foran kamera, ikke i klipperommet.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan og Jesse Eisenberg spiller alle i Now You See Me 2. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Lionsgate)
Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan og Jesse Eisenberg spiller alle i Now You See Me 2. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS/ Lionsgate)

Holder hardt å tro på

En annen ting jeg ikke forstår, er hvorfor The Four Horsemen er så populære i filmens verden. De er slett ikke så verst som filmhelter, med en del vittig dialog i tilbakelente prestasjoner.

Showene deres er en annen sak. De fungerer kanskje på film, men svært dårlig for tilskuerne i filmuniverset. Straks tryllekunstnerne viser seg på et gatehjørne, skal vi tro på at hele verden blir gjort oppmerksomme på det umiddelbart.

Og filmens avslutningstriks er bare for dumt. Det holder hardt å tro på at noen figurer kan la seg lure av det som skjer.

LES: Anmeldelsen av Alt det vakre

Now You See Me 2 holder riktignok et litt bedre underholdningsnivå enn den første, og alt det tekniske er på stell, både når det gjelder bilde, lyd, effekter og musikk.

Men når innholdet i blant føles direkte fordummende, blir ikke Now You See Me 2 mer enn akkurat passe middels grei underholdning som er lett å fordøye og umulig å huske særlig lenge.

I hvert fall ikke før regissør Jon M. Chu er klar med den allerede annonserte tredjefilmen!

Om FILMEN

Now You See Me 2
  • Now You See Me 2
  • Slippdato: 17.6.2016
  • Regi: Jon M. Chu
  • Utgiver: Nordisk Film Distribusjon AS
  • Aldersgrense: 9
  • Sjanger: Action