The Girl on the Train er en kald, liten thriller, basert på en roman av Paula Hawkins.

Regissør Tate Taylor og manusforfatter Erin Cressida Wilson har konstruert en film som introduserer seg som et drama, utvikler seg til et mysterium og ender opp som en thriller.

På veien legger den ut flere luremekanismer som gjør at mistanken beveger seg fra den ene figuren til den andre.

Skikkelig spennende blir det dessverre ikke, noen av figurene velger å gjøre ting som rett og slett er idiotiske, og melodramatikken skjemmer helhetsinntrykket av The Girl on the Train.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Rachel (Emily Blunt) konfronterer en barkunde i The Girl on the Train. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)
Rachel (Emily Blunt) konfronterer en barkunde i The Girl on the Train. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)

Husker ikke hva som har skjedd

Rachel (Emily Blunt) pendler hver dag med tog forbi huset hun en gang bodde i sammen med eksmannen Tom (Justin Theroux). Han ble værende i huset med sin nye kjæreste Anna (Rebecca Ferguson), mens Rachel ramler ut i alkoholismen.

På en av sine pendlerturer får hun glimt av den unge nabokvinnen Megan (Haley Bennett) i en situasjon som får Rachel til å ta affære. Dessverre er hun sterkt beruset, og neste morgen husker hun lite om hva som skjedde.

Anmeldelse: Neon Bull er het, dirrende og stemningsfull

Det er selvsagt mer ved historien enn det som avsløres her. Det har å gjøre med ulike oppfatninger av forskjellige hendelsesforløp.

Situasjoner utspiller seg tilsynelatende på én måte, før vi senere får alternative forløp som forklarer omstendighetene.

Til slutt blir det klart at The Girl on the Train er en sånn type film der ingenting er slik man tror, og at regissør Taylors største ambisjon er å lure sitt publikum ved hjelp av manipulerende fortellertriks. Det fungerer i varierende grad.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Luke Evans og Haley Bennett i The Girl on the Train. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)
Luke Evans og Haley Bennett i The Girl on the Train. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)

God og utfordrende hovedrolle

Filmens største styrke er Emily Blunt, som spiller en god og utfordrende hovedrolle. Rachel har falt dypt, men forklaringen på hvordan og hvorfor er troverdig og gir Blunt muligheten til å gi figuren et sannsynlig mørke som er med på å gi Rachels personlige kamp mer tyngde.

De tre andre skuespillerne i store roller, Justin Theroux, Rebecca Ferguson og Haley Bennett har mindre spillerom med sine figurer, og er begrenset til å utføre det som manuset krever av dem for å tilføre historien en viss grad av uforutsigbarhet.

Gamle favoritter som Allison Janney og Lisa Kudrow har det enda vanskeligere, og får bare spille enkle bifigurer som henholdsvis politietterforsker og gammel nabo.

Anmeldelse: Allierte er et lekkert krigsdrama som mangler de ekte følelsene

The Girl on the Train er et enkelt utformet thrillerdrama som mangler den store nerven. Historiens klimaks burde ha vært mer spennende.

Man sitter igjen med følelsen av at regissør Taylor og manusforfatter Wilson kunne ha gjort mye mer ut av premisset.

I det minste setter The Girl on the Train tankeverket i gang, og er dermed ikke helt bortkastet, men er heller ikke engasjerende nok til å fenge stort.

Om FILMEN

The Girl on the Train
  • The Girl on the Train
  • Slippdato: 2.12.2016
  • Regi: Tate Taylor
  • Utgiver: Nordisk Film Distribusjon AS
  • Aldersgrense: 15
  • Sjanger: Drama, Thriller