Ikke overraskende kom det noen stikk til president Donald Trump under nattens Oscar-utdeling.

Jimmy Kimmel brukte deler av sin åpningstale til å harselere med presidenten, og trakk blant annet frem hans tweet om Meryl Streep etter Golden Globe-utdelingen i januar.

Trump kalte Streep overvurdert, etter at hun gikk hardt ut mot ham i sin takketale da hun vant pris under Golden Globe-utdelingen tidligere i år.

– Vi hedrer ikke bare de som fortjener det, i kveld hedrer vi også de dårlige skuespillerne, sa Kimmel spøkefullt fra scenen, og refererte til Streep som medioker og overvurdert, til stor latter fra salen.

Meryl Streep var for øvrig nominert til sin 20. Oscar, for sin prestasjon i Florence Foster Jenkins, og ble behørig hyllet av både Kimmel og publikum.

Meryl Streep reiste seg til applaus fra salen under Jimmy Kimmels åpningstale. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Scanpix).
Meryl Streep reiste seg til applaus fra salen under Jimmy Kimmels åpningstale. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Scanpix).

– Rekk ut en hånd

Kimmel konstaterte også at flere av kveldens skuespillere nå hadde muligheten til å bli gjenstand for Donald Trumps tvitring – under hans morgenlige dobesøk klokka 05:00.

Programlederen fortsatte med at han ikke kunne bruke Oscar-kvelden på å forsøke å forsone et splittet USA, men han kom med én oppfordring til millionene av seere.

– Hvis dere som ser på tar et minutt og rekker ut en hånd til en person du er uenig med, og setter av litt tid til en prat, så kan vi sammen gjøre Amerika bra igjen.

Flere av stjernene bar også blå sløyfer til støtte for American Civil Liberties Union, som arbeider for å fremme borgerrettigheter i USA, og har gått hardt ut mot presidenten den siste tiden.

Les også: Boikottet prisutdeling, vant pris