Traileren for Game of Thrones sesong 7 er endelig her, og vi liker det vi ser!

*HER KOMMER DET SPOILERE FRA TRAILEREN*

Det er tydelig at legges opp til en voldsom kamp i den kommende sesongen av fantasyserien, der de tre sentrale motstanderne som ventet blir Jon Snow, Daenerys Targaryen og Cercei Lannister.

Alle tre har mange støttespillere og mye å kjempe for. Men de har også mye å tape på og kjempe mot hverandre. Og da er det godt at den fornuftige stemmen til Ser Davos! The Onion Knight minner oss på at det er en iskald fiende der ute som har potensialet til å ødelegge hele menneskerasen – uavhengig av hvem som sitter på jerntronen.

Ellers er både hærene og borgene storslagne. Kartene er helt nydelige, dothrakikrigerne er akrobatiske på hesteryggen og dragene (eller er det bare Drogon?) ser voldsomt bra ut!

Se hele traileren her:

Her er det vi vet om sesong 7 så langt

Premieredatoen er spikret. Den 17. juli kommer Game of Thrones tilbake på skjermen. HBO Nordic er kanalen, og vi forventer en nattpremiere.

Der sesong 1–6 har bestått av 10 episoder hver, vil sesong 7 kun bestå av 7 episoder.

Jim Broadbent (Harry Potter) er bekreftet å spille en av de nye rollefigurene. Det samme er unge Joseph Quinn som visstnok skal spille rollefiguren Koner, som er skrevet kun for TV-serien.

Game of Thrones fortsetter også å ha med kjendiser i småroller. I sesong 5 var medlemmene i gruppa Mastodon med i den intenst gode episoden Hardhome. I år skal superstjerna Ed Sheeran dukke opp i Westeros (eller Essos). Og det ryktes også at bandmedlemmene i Bastille skal dukke opp i cameo-roller.

LES OGSÅ: Ed Sheeran til «Game of Thrones»

*Herfra og ut blir det spoilere og spekulasjoner – LES VARSOMT!*

Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) har fremdeles et godt øye til Brienne of Tarth (Gwendoline Christie). Vi heier selvsagt på Briemund! (Foto: HBO)
Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) har fremdeles et godt øye til Brienne of Tarth (Gwendoline Christie). Vi heier selvsagt på Briemund! (Foto: HBO)

Hivju med lystent blikk

Briemund-romansen lever videre i sesong 7. Ut fra promobildet som er sluppet fra den kommende sesongen kan vi se Kristofer Hivjus Tormund Giantsbane sende Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) et lystent blikk.

Dette er en romanse fansen setter stor pris på, og det er tydelig at serieskaperne ikke har tenkt å ta livet av akkurat den flørten med det første – takk for det!

Hvis du har lyst til å se fankunsten som er laget om de to ruvende Game of Thrones-favorittene er det bare å taste inn #brimund i diverse sosiale medier.

ANMELDELSE: Game of Thrones S06 – Spenningen bygges opp før det braker løs

(Foto: HBO)
Lyanna Mormont (Bella Ramsey) flankert av Littlefinger (Aidan Gillen) (Foto: HBO)

Mer av knallkule Lyanna Mormont

Selv om vi synes det er illevarslende at Petyr «Littlefinger» Baelish lurer i bakgrunnen på bildet sammen med Lyanna Mormont (Bella Ramsey), så regner vi med at han ikke kommer til å klare å vippe den beinharde dronninga av Bear Islands av pinnen.

Mormont var en av de beste og mest umiddelbart kule rollefigurene i sesong 6, og det gleder oss stort at hun er en av rollefigurene HBO velger å trekke fram i forkant av sesongen – det må jo bety at vi får se en del til henne.

Sandor «The Hound» Clegane (Rory McCann) er også tilbake i fullt driv. Et bilde som viser den værbitte krigeren på hesterygg i front av en liten gruppe medsoldater tar vi som et sikkert tegn på at en av de største krigerne i Westeros fremdeles har hoder å kløyve og elver å pisse i.