– For en tulling du er, Kaveh!

Nettserien om Kaveh har gitt ett nytt bilde på den unge artisten, både for han selv og andre.

Gjennom syv episoder har vi fulgt den unge rapperen Kaveh og hans steg mot å slå gjennom som artist. Kaveh har nettopp begynt på sitt tredje og siste år på videregående, og har nok å gjøre med musikken ved siden av.

Se hele nettserien her!
Les også: Norges nye raphåp

Hvordan var det å være med på nettserien?
– For å være ærlig var jeg litt skeptisk til å bli fulgt så tett i begynnelsen. Mange serier om artister viser hvor fett de har det, men denne serien var mye mer ærlig. Det var filming når jeg sto opp klokken syv om morgenen uten å ha forberedt meg, når jeg skulle ta eksamen og lignende, forteller Kaveh som alt i alt er veldig fornøyd med resultatet.

Jeg er så ærlig at det nesten blir kvalmt.

Hvordan var det å se seg selv i serien?
– Når jeg så episodene tenkte jeg med en gang «For en tulling du er, Kaveh». Jeg gir så mye av meg selv og er så ærlig at det nesten blir kvalmt. Jeg føler at folk virkelig ble kjent med personen Kaveh og ikke bare artisten.

Har det gitt deg mye som artist i ettertid?
– Det har det absolutt. Mange har sagt at jeg har overbevist dem som artist og jeg tror mange fikk et nytt bilde på meg som person.

I siste episode så vi at du inngikk en avtale med Gunnar Greve, fortell om den.
– Avtalen med Gunnar Greve er en manageravtale, jeg er foreløpig ikke signet og er fortsatt en selvstendig artist. Gunnar hjelper meg i prinsippet med den ikke-kreative delen, men kommer også med tips til musikken.

Hva med din tidligere manager, Yonas, som vi også ble kjent med i serien?
– Yonas er fortsatt med meg på ting jeg gjør, han lærer masse av Gunnar og er mye med meg på daglig basis.

Hvilken retning vil du ta med musikken, kommersiell eller ikke-kommers?
– Folk flest kjøper ikke genuin Hip hop. Den Hip hop-interesserte mannen i gata eksisterer nærmest ikke. I dag må man gå kommers for å nå mengden. Jeg tror mange av de unge artistene i dag føler de har dårlig tid, slipper en stekesingel som selger mye, og mister litt av seg selv på veien. Min drøm er å kjøre den genuine stilen, gjøre det på den gamle og ekte måten… Hip hop har blitt så radiostyrt, men alt må jo ikke være likt, ikke sant? Man må jo kunne spille et bredere spekter av musikk. Jeg kommer uansett til å gjøre min egen greie.

Les også: – Jeg vil beholde det genuine i rap

Den Hip hop-interesserte mannen i gata eksisterer nærmest ikke.

I første episode diskuterte dere hvordan og når en hit burde lages. Når kommer det en hit?
– Hitten kommer når den kommer. Jeg føler den må komme naturlig.

Hva med førsteskiva, er den på vei?
– Jeg er mye i studio og spiller inn låter uten noen konkret deadline. I tillegg øver jeg mye med bandet på et helt nytt liveshow. Tanken nå er å jobbe mot by:Larm i første omgang. Plata kommer kanskje til våren eller sommeren. Dette er fortsatt i planleggingsfasen, men jeg skriver mye for tiden.

Så du skriver alt selv?
– Jeg skriver alt selv! I rap-verden er man ikke bare en artist, men også et menneske som uttrykker det man føler. Det hadde blitt helt feil hvis noen andre skulle skrevet det jeg føler.

2 Responses to “– For en tulling du er, Kaveh!”